Βιβλίο: Η καλύτερη ευκαιρία είναι… τώρα (εκδόσεις Διόπτρα)

από την Κατερίνα Παπαγεωργίου

Το βιβλίο της Ξένιας Κούρτογλου “Η καλύτερη ευκαιρία είναι τώρα” ( εκδόσεις Διόπτρα) αξίζει να διαβαστεί στις αρχές της νέας χρονιάς, όπου όλοι σχεδόν θέτουμε νέους στόχους στη ζωή μας με την ελπίδα να καταφέρουμε να τους υλοποιήσουμε.

Άλλωστε, βασίζεται και σε συμπεράσματα ζωής που έχει αποκομίσει η συγγραφέας από το δικό της προσωπικό ταξίδι στον χρόνο, όπως και από τις εμπειρίες που κέρδισε έχοντας στο παρελθόν στα χέρια της την μεγαλύτερη ελληνική εταιρία ερευνών καταναλωτή με διεθνή αναγνώριση!

Έτσι, μπόρεσε να εντρυφήσει και να μελετήσει για τριάντα και πλέον χρόνια την ανθρώπινη φύση, όπως και τις εξελίξεις της ελληνικής κοινωνίας, εμπειρία που εμπλουτίσθηκε και από την διδασκαλία της στο Πάντειο πανεπιστήμιο για δεκαπέντε χρόνια, όπου φοιτητές και φοιτήτριες εμπνέονταν απο ιστορίες και περιστατικά της καθημερινότητας της.

Χρήσιμα και πρακτικά μαθήματα

Το βιβλίο της Ξένιας Κούρτογλου, χωρίζεται σε κεφάλαια αφιερωμένα σε οικογένεια, σύντροφο, επαγγελματική καταξίωση, οικονομική ευχέρεια περιλαμβάνοντας παράλληλα χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για το πως μπορούμε να βελτιώσουμε τον τρόπο σκέψης, συμπεριφοράς και δράσης μας.

Ταξίδι αυτογνωσίας

Όσοι λόγω συσσωρευμένων ατυχιών δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους, μπορούν σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο βιβλίο, να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία, βάση των επόμενων τεσσάρων κανόνων:

 1 Συνειδητοποίηση του χάσματος ανάμεσα στο που είμαστε και που θα θέλαμε να είμαστε.

 2 Υπογράμμιση των αλλαγών που θα πρέπει να κάνουμε για να εξαλειφθεί το χάσμα

 3 Δέσμευση για την υλοποίηση της αλλαγής

 4 Τρόπος ώστε οι αλλαγές αυτές να μας γίνουν συνήθεια.

Στα δύσκολα αναλαμβάνουμε δράση

 Η ευκαιρία, όπως τονίζεται στο βιβλίο, μπορεί να έρχεται στη ζωή μας κάθε λεπτό, ακόμα κι όταν κάτι πολύ άσχημο μας συμβαίνει, όπως για παράδειγμα μια απόλυση, ένας χωρισμός, η μια απώλεια.Είναι η στιγμή που χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση στο “τώρα” και το “τώρα” είναι η μοναδική μας ευκαιρία για συνειδητή δράση μέσα από την επιστράτευση της τεράστιας δύναμης που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ημέρες Ιρανικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Ημέρες Ιρανικού Κινηματογράφου φιλοξενεί, για πρώτη φορά, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος από την 1η έως τις 4 Φεβρουαρίου με ελεύθερη είσοδο, προσφέροντας μια σπάνια ευκαιρία στους Έλληνες

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *