Βιβλίο: “Τα θαύματα της πίστεως στον Πειραιά” – Του Στέφανου Μίλεση

Ο Δήμος Πειραιά και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς διοργανώνουν παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στέφανου Μίλεση “Τα θαύματα της πίστεως στον Πειραιά” των εκδόσεων “Αρχονταρίκι”. 
Ομιλητές:
Αλιγιζάκη Ασπασία: Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Σχολικών Κτηρίων του Δήμου Πειραιά, Φιλόλογος, Δικηγόρος και Δρ. Διεθνώς και Ευρωπαϊκών Σπουδών.
Σταθακόπουλος Δημήτριος: Δρ. Κοινωνιολογίας της Ιστορίας της Οθωμανικής περιόδου – Τουρκολόγος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, συνεργάτης του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Δικηγόρος παρ, Αρείω Πάγω.
Φραγκάκος Παναγιώτης: Θεολόγος, Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
Συντονίζει ο Νίκος Δ. Σαμπαζιώτης υπεύθυνος των εκδόσεων “Αρχονταρίκι”
Ο γνωστός ιστοριογράφος της Πειραϊκής ιστορίας Στέφανος Μίλεσης, προσφέρει μια νέα πρωτότυπη έρευνα. Έφερε στην επιφάνεια γεγονότα ή πράξεις που εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας απέδωσαν ή χαρακτήρισαν θαύματα τα οποία έγιναν στον Πειραιά τον 18ο, 19ο και 20ο αιώνα.
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, δίδεται ακόμη η ευκαιρία στον αναγνώστη, να προσεγγίσει την ατμόσφαιρα που επικρατούσε εκείνα τα χρόνια στον Πειραιά καθώς και άγνωστα ιστορικά στοιχεία.
Η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 στις 19:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Παλαιό Ταχυδρομείο).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

The CHARMS comeback live concert HALF NOTE JAZZ CLUB (4/2)

Μετά από 42 ολόκληρα χρόνια και πάλι μαζί στη σκηνή! Οι θρυλικοί Charms, μία από τις ιστορικές μπάντες του ελληνικού ροκ της δεκαετίας του ’60, που τα τραγούδια σφράγισαν μιαν ολόκληρη εποχή έρχονται στο Half Note για τέσσερις μοναδικές εμφανίσεις στις 4,11,18 και 25 Φεβρουαρίου 2015! Με την αιώνια εφηβική[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *