Βιβλίο: “Τα θαύματα της πίστεως στον Πειραιά” – Του Στέφανου Μίλεση

Ο Δήμος Πειραιά και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς διοργανώνουν παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στέφανου Μίλεση “Τα θαύματα της πίστεως στον Πειραιά” των εκδόσεων “Αρχονταρίκι”. 
Ομιλητές:
Αλιγιζάκη Ασπασία: Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Σχολικών Κτηρίων του Δήμου Πειραιά, Φιλόλογος, Δικηγόρος και Δρ. Διεθνώς και Ευρωπαϊκών Σπουδών.
Σταθακόπουλος Δημήτριος: Δρ. Κοινωνιολογίας της Ιστορίας της Οθωμανικής περιόδου – Τουρκολόγος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, συνεργάτης του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Δικηγόρος παρ, Αρείω Πάγω.
Φραγκάκος Παναγιώτης: Θεολόγος, Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
Συντονίζει ο Νίκος Δ. Σαμπαζιώτης υπεύθυνος των εκδόσεων “Αρχονταρίκι”
Ο γνωστός ιστοριογράφος της Πειραϊκής ιστορίας Στέφανος Μίλεσης, προσφέρει μια νέα πρωτότυπη έρευνα. Έφερε στην επιφάνεια γεγονότα ή πράξεις που εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας απέδωσαν ή χαρακτήρισαν θαύματα τα οποία έγιναν στον Πειραιά τον 18ο, 19ο και 20ο αιώνα.
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, δίδεται ακόμη η ευκαιρία στον αναγνώστη, να προσεγγίσει την ατμόσφαιρα που επικρατούσε εκείνα τα χρόνια στον Πειραιά καθώς και άγνωστα ιστορικά στοιχεία.
Η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 στις 19:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Παλαιό Ταχυδρομείο).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Cine – πρεμιέρες: Χαμηλή αμερικάνικη πτήση…

Toυ Άκη Καπράνου… Ελαφρώς “φέικ” ο ανθρωπισμός του Σον Πεν στο «Last Face». Απολύτως προτιμότερος αυτός των αδελφών Νταρντέν κι ας μην είναι στα καλύτερα τους! The last face του  Σον Πεν Η γιατρός Ρεν Πίτερσεν, διευθύντρια διεθνούς οργανισμού ανθρωπιστικής βοήθειας, ερωτεύεται τον συνάδελφό της Μιγκέλ Λεόν μέλος των Γιατρών του[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *