Βιβλίο: “Ξημέρωσε χωρίς χθες” της Βάνας Παπαθανασίου εκδ. Κέδρος

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου

Φιλίες ζωής μιας παρέας έξι κολλητών δοκιμάζεται, όταν ένας από αυτούς, ο 55χρονος Δήμος, καταλήγει μετά από ατύχημα στα επείγοντα και στη συνέχεια στο χειρουργείο.

Οσο εκείνος αναρρώνει στο νοσοκομείο οι πέντε κολλητοί του φίλοι (Φάνης, Τέλης, Εύη, Ισμήνη, Παύλος) είναι εναλλάξ όλο το 24ωρο κοντά του χωρίς να τον αφήνουν ούτε λεπτό μόνο, καθώς δεν είναι σε θέση να αυτοεξυπηρετηθεί.

Οι θυσίες που απαιτούνται είναι πολλές, πόσο μάλλον που κανένας τους δεν έχει ρόδινη στρωμένη ζωή, όλοι αγωνίζονται για να επιβιώσουν. Μέσα από τις 312 σελίδες του μυθιστορήματος τους  παρακολουθούμε  να προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τις συνεχόμενες ανατροπές που συναντούν στη νέα πλέον καθημερινότητα τους.

Κι εκεί που όλοι με την ψυχή στο στόμα περιμένουν να καλυτερεύσει η υγεία του φίλου τους, ο Δήμος χάνει τη μνήμη του παύοντας πλέον να τους αναγνωρίζει! Δεν θα το βάλουν κάτω. Οσα θα ακολουθήσουν, θα επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους. Ενα καλογραμμένο βιβλίο αφιερωμένο από την συγγραφέα που είναι φαρμακοποιός κι έχει στο ενεργητικό της ήδη επτά μυθιστορήματα, σ΄εκείνους “που θέλουν να θυμούνται!”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Γιάννης Λεοντάρης

Την παραίτησή του υπέβαλε και επίσημα σήμερα ο πρόεδρος του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Γιάννης Λεοντάρης, με επιστολή του στην υπουργό Πολιτισμού, επικαλούμενος λόγους υγείας. Πάντως, στην επιστολή του αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι είναι «αδύνατη η συνέχεια της συνεργασίας» με την γενική διευθύντρια του ΕΚΚ, Ηλέκτρα Βενάκη, λόγω «επιλεκτικής[…]

Περισσότερα »

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος νέο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ε.Φ.

Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ, αποδεχόμενος σχετική πρόταση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά. Το έργο του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή είναι βαρύ και δύσκολο, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι o καλλιτεχνικός διευθυντής θα συνεργαστεί εποικοδομητικά τόσο με το Δ.Σ. του «Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε.» όσο και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *