Βιβλίο: Τα “Ασυνήθιστα Στοιχεία” του Τομ Χάνκς

από την Κατερίνα Παπαγεωργίου

Το “Ασυνήθιστα Στοιχεία” είναι το πρώτο βιβλίο του γνωστού και βραβευμένου με Οσκαρ, ηθοποιού Τομ Χάνκς. Το έγραφε τα τελευταία χρόνια ακόμα και κατα τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Πρόκειται για δεκαεπτά ιστορίες, άλλες συγκινητικές αλλες αστείες, με αναφορές στην καθημερινότητα, στην οικογένεια στην φιλία και στην οικογένεια, αγάπη.

Γράφοντας κατα τη διάρκεια των γυρισμάτων

Ο Τομ Χανκς άρχισε να δοκιμάζεται στη συγγραφή πριν από μερικά χρόνια. Συγκεκριμένα, μετά από τη δημοσίευση μιας ιστορίας του, το 2014, στο New Yorker που αφορούσε το ταξίδι τεσσάρων φίλων στο φεγγάρι. Ετυχε τότε να την διαβάσει ο αρχισυντάκτης γνωστού εκδοτικού οίκου. Αμέσως κατάλαβε πως ο Τομ Χάνκς είχε τα φόντα για πολύ περισσότερα στον χώρο του βιβλίου.

Πράγματι, μετά από συνομιλία τους ο γνωστός ηθοποιός αφοσιώθηκε στο γράψιμο την ώρα που εξακολουθούσε να γυρίζει ταινίες τη μια μετα την άλλη.

“Στα δυο χρόνια που έγραφα αυτές τις ιστορίες” δηλώνει σε συνέντευξη του ” έκανα ταινίες σε Ν.Υόρκη, Βερολίνο, Βουδαπέστη, Ατλάντα.Εγραφα σε ξενοδοχεία κατα την διάρκεια της προώθησης των ταινιών, στις διακοπές, στις πτήσεις, στο σπίτι, στο γραφείο από τις 9 το πρωί μέχρι τη μια το μεσημέρι.”

Χιούμορ και Ευαισθησία

Γρήγορα το πρώτο του βιβλίο γραμμένο με χιούμορ, παιχνιδιάρικη διάθεση, ευαισθησία, και με μελαγχολική κάπου κάπου χροιά, άρχισε να σαρώνει στα βιβλιοπωλεία της Ν.Υόρκης.

Πρόσφατα, η συλλογή των δεκαεπτά διηγημάτων του με τίτλο “Ασυνήθιστα Στοιχεία” κυκλοφόρησε και στα ελληνικά από τον εκδοτικό οίκο Πατάκη, ενώ ήδη έχει προγραμματιστεί η έκδοση της σε επτα χώρες ανάμεσα τους Κίνα και Βραζιλία.

Οι ήρωες του πρώτου του βιβλίου

Ανάμεσα στους ήρωες των ιστοριών του Τομ Χάνκς συναντάμε:Εναν ηθοποιό βήτα διαλογής που βρίσκεται ξαφνικά στο επίκεντρο της δημοσιοτητας.Μια επιφυλακτική χωρισμένη γυναίκα που προσαρμόζεται μετα το διαζύγιο της σε καινούργια γειτονιά,Εναν έφηβο σέρφερ που γίνεται αυτόπτης μάρτυρας της απιστίας του πατέρα του Εναν αρθρογράφο σε τοπική εφημερίδα με παλιά μυαλά.Δυο φίλους που προκύπτει στη σχέση τους το σεξ. Εναν βετερανο του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου με συναισθηματικά και σωματικά τραύματα.

Σ ΄όλες τις ιστορίες μία γραφομηχανή πότε ανεπαίσθητα πότε με έντονο τρόπο λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

4o Φεστιβάλ Βοτανικού «Κάτω από τις γραμμές» από 21 έως 25/ 9

Οι γραμμές του τρένου οριοθετούν τη γειτονιά του Βοτανικού, μια γειτονιά που με τα παλιά αρχοντικά, τις εγκαταλειμμένες βιοτεχνίες και αποθήκες που επαναπροσδιορίζονται χωρίς να χάνουν την ιδιαίτερη ταυτότητά τους,και μετατρέπονται σε χώρους τέχνης, με τα απομεινάρια της βιομηχανικής εποχής, τα συνεργεία, την οργιώδη βλάστηση στις απέραντες αλάνες να συνθέτουν[…]

Περισσότερα »

Τα τραγικά δυστυχήματα που σημάδεψαν την κινηματογραφική ιστορία

Οι περιπτώσεις ταινιών που θα αναφέρουμε δεν ανήκουν όλες στην ίδια κατηγορία. Κάποιες απέδειξαν ότι η κακή προετοιμασία μπορεί να κοστίσει πολύ ακριβά. Άλλες πάλι ότι ακόμα και με τις κατάλληλες προφυλάξεις, τραγικά δυστυχήματα μπορεί να συμβούν. Είναι πάντα σημαντικό να θυμόμαστε ότι όσο σημαντική και να είναι μία ταινία,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *