Βολιβία: Πρόεδρος ο Έβο Μοράλες, από τον α΄ γύρο

Το τελικό αποτέλεσμα της καταμέτρησης της εκλογικής επιτροπής της Βολιβίας δίνει στον σοσιαλιστή πρόεδρο Έβο Μοράλες τη νίκη απευθείας, από τον πρώτο γύρο, στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή, αφού έλαβε το 47,07% των ψήφων έναντι 36,51% του πλησιέστερου αντιπάλου του, του κεντρώου Κάρλος Μέσα, κατά τα δεδομένα που αναρτήθηκαν στον ιστότοπό της.

Η διαφορά 10,56% που εξασφάλισε ο πρώτος αυτόχθονας πρόεδρος της χώρας της Λατινικής Αμερικής, στην εξουσία επί σχεδόν 14 χρόνια, σημαίνει πως δεν χρειάζεται να αναμετρηθεί με τον Μέσα, πρώην πρόεδρο, στον δεύτερο γύρο. Η συμμετοχή στην ψηφοφορία ανήλθε στο 88,31%, σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή. Η αντιπολίτευση και προσωπικά ο Μέσα καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση διέπραξε «νοθεία». Ο Μοράλες από την πλευρά του κατηγορεί την αντιπολίτευση πως επιδιώκει να τον ανατρέψει με «πραξικόπημα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιράν: Όχι στο θεοκρατικό καθεστώς των μουλάδων φωνάζουν νέοι και γυναίκες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δηλώνει ότι ελπίζει πως το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν είναι και θα παραμείνει εγγυημένο στο Ιράν, όπου τις τελευταίες πέντε ημέρες εκτυλίσσονται βίαιες αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις. Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν ως αντιδράσεις κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης του προέδρου Χασάν Ροχανί, ωστόσο έχουν εξελιχθεί σε αγώνα με[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *