Βόλος: 45χρονος πατέρας τριών παιδιών ο νεκρός στην πυρκαγιά στα Κάτω Λεχώνια

Πατέρας τριών παιδιών είναι ο νεκρός από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο κτιριακό συγκρότημα «Ψυγεία Αλεξόπουλος», στα Κάτω Λεχώνια του Βόλου.

Ο άτυχος 45χρονος, αλβανικής καταγωγής, που διέμενε στις Αλυκές του Βόλου με άλλους δύο εργάτες, πραγματοποιούσαν εργασίες οξυγονοκόλλησης μέσα στους χώρους των ψυκτικών θαλάμων, αλλά λίγο μετά το μεσημέρι και από κάποια αιτία που διερευνάται, προκλήθηκε μεγάλη έκρηξη και ταυτόχρονα ξέσπασε πυρκαγιά, που λόγω των αερίων, αλλά και των πολύ εύφλεκτων υλικών,πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις, ο 45χρονος προσπάθησε να διαφύγει αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του είτε από τις αναθυμιάσεις, είτε να κάηκε από την τεράστα φωτιά, αφού η σορός του βρέθηκε σε μία εσωτερική σκάλα διφυγής. Οι άλλοι δύο εργαζόμενοι κατάφεραν να βγούν έξω και να γλυτώσουν.

Τα «Ψυγεία Αλεξόπουλος»τα τελευταία χρόνια ήταν κλειστά και δεν λειτουργούσαν και παραμένει ακόμα άγνωστο, τι είδους εργασίες έκαναν σήμερα οι τρεις εργάτες.

Στο φλεγόμενο κτηριακό συγκρότημα έφθασαν σε ελάχιστο χρόνο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις με 10 οχήματα και γερανοφόρα,για να σβήσουν την μεγάλη φωτια,αφού οι μαύροι καπνοί ήταν ορατοί και από τον Βόλο.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν μέχρι και τώρα στην περιοχή,για να σβήσουν κάθε πιθανή αναζωπύρωση λόγω των εύφλεκτων υλικών,ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις από τα Τρίκαλα,την Λαρισα και την Β’ ΒΙΠΕ Βόλου,που κατέφθασαν ως ενισχύσεις, σταδιακά αποχώρησαν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματοδότηση για «πράσινα» νοσοκομεία

Δράση του ΕΣΠΑ που πληρώνει δαπάνες για την εγκατάσταση συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας. Ποια νοσοκομεία μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις. Οι επιλέξιμες προς χρηματοδότηση ενέργειες σε εγκαταστάσεις και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων για την εγκατάσταση συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας, προβλέπει σχετική δράση που υπεγράφη από τον ειδικό γραμματέα ΕΤΠΑ και ΤΑ[…]

Περισσότερα »

Απολιθωμένοι κορμοί και φύλλα 34 εκατ. ετών στη Ροδόπη

Της Γιώτας Φλώρου… Απολιθωμένοι κορμοί και φύλλα που χρονολογούνται μεταξύ 34 έως και 14 εκατομμυρίων χρόνων πριν από σήμερα παρατηρήθηκαν εντός του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης. Οι έρευνες συνεχίστηκαν από το προσωπικό του ΦΔΟΡ με τη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *