Η Βουλή συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Αθήνας

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 1944. Η μεγάλη είδηση της Απελευθέρωσης της Αθήνας από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής διαδίδεται παντού. Η ελληνική σημαία υψώνεται στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Ο αθηναϊκός λαός ξεχύνεται στους δρόμους πανηγυρίζοντας την ελευθερία του.

Οκτώβριος 2017. Για τρίτη χρονιά φέτος οι εκδηλώσεις «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα Ελεύθερη» γεμίζουν την πόλη. Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Αθηναίων, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και η ΕΡΤ αναλαμβάνουν τη διοργάνωση και υποστηρίζουν πολύπλευρα ένα σύνολο δράσεων για τον εορτασμό της Απελευθέρωσης της πρωτεύουσας από τις φασιστικές δυνάμεις κατοχής ως μιας μεγάλης γιορτής των κατοίκων της Αθήνας.

Μια πλειάδα πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων, στις οποίες συμμετέχει και η Βιβλιοθήκη της Βουλής, πραγματοποιούνται τον μήνα Οκτώβριο. Εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, ιστορικοί περίπατοι, συναυλίες, δημόσιες συζητήσεις, αλλά και ο Δρόμος Μνήμης και Τιμής από το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου ως το Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Κεντρικό σημείο αναφοράς ένα κτίριο με ιδιαίτερο συμβολισμό για την ιστορία της Αθήνας, το Κτίριο 6, πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ, Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, στο Πάρκο Ελευθερίας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

– επισκεφθείτε την ιστοσελίδα «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα Ελεύθερη» στο  www.freeathens44.org

– στο Facebook https://www.facebook.com/freeathens44/

– επικοινωνήστε με τους διοργανωτές στο 210 – 37 35 253

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κοτζιάς: Επικοινωνιακό παιχνίδι η εξωτερική πολιτική για τον κ. Μητσοτάκη

Την άρνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης “να αντιμετωπίσει την εξωτερική πολιτική με την απαιτούμενη σοβαρότητα” τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας ότι “εξακολουθεί να την βλέπει σαν ένα πεδίο για επικοινωνιακά παιχνίδια”. Ο Ν. Κοτζιάς αναφέρει ότι “με τις τοποθετήσεις του (στη ΔΕΘ) ο κ.[…]

Περισσότερα »

Σκληρά διλήμματα από Σαμαρά

Με τόνους… κινδυνολογίας ήρθε η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά στο momentum που φάνηκε να αποκτά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά την παρουσία του στη ΔΕΘ. Εν μέσω φημών για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, δύσκολων διαπραγματεύσεων με την τρόικα αλλά και ενόψει της Προεδρικής εκλογής, ο Πρωθυπουργός επέλεξε χθες[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *