Βουλή: Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

Αποχώρησε διαμαρτυρόμενος ο ΣΥΡΙΖΑ από την συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, που συνεδρίαζε με θέμα τον διορισμό του Ιωάννη Αντωνίου, στη θέση του προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

«Έρχονται μαύρες ημέρες για την εκπαίδευση», είπε ο Νίκος Φίλης, ανακοινώνοντας την αποχώρηση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα, στην τοποθέτησή του είχε αναφέρει ότι η εκπαίδευση «απειλείται από τον δογματισμό του κ. Αντώνιου», εφορμώμενος από πρόσφατη δήλωση του κ. Αντώνιου ότι «το ρολόι των μεταρρυθμίσεων θα γυρίσει στο 2014» και ότι «θα γκρεμίσουμε όσα έχτισε το 2015-19 ο ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα, αναφέρθηκε σε ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, στην οποία ασκείται κριτική στον κ. Αντωνίου.

«Είναι ανεπιθύμητος από την εκπαιδευτική κοινότητα και ακατάλληλος να ηγηθεί του ΙΕΠ», τόνισε ο κ. Φίλης.

Κεραμέως: Λυπηρή η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Λυπηρή» χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι λυπηρή η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι πραγματικά λυπηρό και ελπίζω να αναθεωρήσει», σχολίασε.

Νωρίτερα, παρουσιάζοντας τον κ. Ιωάννου, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι είναι ένας «άνθρωπος των έργων» που «γνωρίζει τα προβλήματα» στον χώρο της Εκπαίδευσης. «Είμαι σίγουρη ότι θα υπηρετήσει στο ακέραιο την Εκπαίδευση», πρόσθεσε.

Για τη σημασία, δε, του ρόλου του ΙΕΠ τόνισε ότι είναι ένας «κρίσιμος φορέας, εξαιρετικά σημαντικός για τον σχεδιασμό της εκπαιδευτικής πολιτικής», που θα πρέπει να συνεισφέρει στις μεταρρυθμίσεις από την προσχολική εκπαίδευση μέχρι την πρόσβαση στα πανεπιστήμια και την επιμόρφωση εκπαιδευτικών.

Ως προς τη γνωμοδότηση της Επιτροπής, θετική γνώμη δια των εκπροσώπων τους εξέφρασαν η ΝΔ, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση και αρνητική γνώμη ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

 

in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το διπλό στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Πως σκέφτεται τη διεύρυνση και την ανανέωση του κόμματος. Οι επιφυλάξεις γαλάζιων στελεχών και η απάντηση του προέδρου. Τι επιδιώκει με το Συνέδριο. Οι μετεκλογικές συνεργασίες και η προσέλκυση των ακομμάτιστων ψηφοφόρων. Αποφασισμένος να προχωρήσει στην διεύρυνση και ανανέωση της ΝΔ, σύμφωνα -όπως λέει- με την «εντολή που έχει λάβει», δηλώνει ο[…]

Περισσότερα »

Μπαράζ προκλήσεων στο Αιγαίο- Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Στις 11.00 θα συγκληθεί, στο υπουργείο Εξωτερικών, το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου. Κύριο αντικείμενο του Συμβουλίου θα αποτελέσει η ενημέρωση επί κρίσιμων θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής της επόμενης περιόδου, το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά. Η απόφαση της κυβέρνησης έρχεται μετά τις[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *