Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για 15.000 διορισμούς εκπαιδευτικών

Με τη μορφή τροπολογίας κατατέθηκε στη Βουλή το σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών για την επόμενη τριετία.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την Τρίτη θα κληθούν να τοποθετηθούν στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής οι αρμόδιοι φορείς -«για τις όποιες βελτιωτικές προσθήκες και αλλαγές που μπορούν να γίνουν», όπως σημείωσε ο υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου- ενώ η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Δευτέρα, στην Ολομέλεια.

Την προκήρυξη και ευθύνη της διαδικασίας διορισμών θα αναλάβει το ΑΣΕΠ (με σύστημα μοριοδότησης κριτηρίων μέσω προκήρυξης κάθε δύο χρόνια), χωρίς γραπτό διαγωνισμό και με ενιαίο σύστημα μοριοδότησης για μόνιμους και αναπληρωτές.
Θα συντάσσεται ενιαίος πίνακας που θα χρησιμοποιείται τόσο για τον διορισμό μονίμων όσο και για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ενώ προβλέπονται μεταβατικές διατάξεις για την εξασφάλιση της Παιδαγωγικής Επάρκειας όσων εκπαιδευτικών δεν τη διαθέτουν.

Ως προς τη μοριοδότηση, θα λαμβάνεται υπ’ όψιν η προϋπηρεσία έως και τους 120 μήνες, τα ακαδημαϊκά προσόντα, αλλά και κοινωνικά κριτήρια (αριθμός τέκνων και μόνιμη αναπηρία 67% και άνω).
Ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας προβλέπει 15.000 μόνιμους διορισμούς μέσα σε μία τριετία και ειδικότερα 4.500 διορισμούς το 2019 στην Ειδική Αγωγή, 5.250 το 2020 και 5.250 το 2021 για τις ανάγκες και των δύο βαθμίδων Εκπαίδευσης συνολικά.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντιδράσεις από φορείς για τη λειτουργία των Φυλακών Δομοκού

Της Λιάνας Γουγή… Ανοίγει ο δρόμος για την λειτουργία των Φυλακών Δομοκού ως υψίστης ασφαλείας, με την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης στη Βουλή. Το Σχέδιο Νόμου αναμένεται να συζητηθεί στην επιτροπή της Βουλής με την έναρξη των θερινών τμημάτων του Σώματος και προσανατολίζεται προς την αυστηροποίηση του νομοθετικού[…]

Περισσότερα »

Επιχείρηση ΣΔΟΕ κατά της εμπορίας προϊόντων «μαϊμού»

Έφοδο σε κτήριο, η είσοδος του οποίου ήταν κρυμμένη πίσω από μεγάλη βιβλιοθήκη, πραγματοποίησαν οι αρχές εντοπίζοντας, μεταξύ άλλων, προϊόντα «μαϊμού» και πλαστά σήματα γνωστών εταιρειών. Υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Αττική και Αιγαίου βρήκαν στην ειδικά διαμορφωμένη βάση ενός καναπέ, 94.600 πλαστά σήματα γνωστών εταιρειών. Στους χώρους του κτηρίου εντοπίστηκε εξοπλισμός τοποθέτησης –[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *