Βουράκης: Από τον χειμώνα η λειτουργία της δεύτερης σκηνής του ΔΘΠ

Η δεύτερη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου που βρίσκεται κάτω από την κεντρική σκηνή και είναι κλειστή για πάνω από πενήντα χρόνια, θα επαναλειτουργήσει από το χειμώνα, αφού έχει ανακαινιστεί, έχουν τοποθετηθεί καθίσματα και μπορεί να φιλοξενήσει γύρω στα 250 άτομα.

Αυτό αποκάλυψε ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκης μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4, ο οποίος ανέφερε παράλληλα ότι στη σκηνή αυτή θα ανέβουν έργα που έχουν σχέση με την Επανάσταση του 1821 στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Ο κ. Βουράκης είπε ακόμα ότι πάει πολύ καλά και το Βεάκειο, το οποίο λειτουργεί με αυστηρότατες προδιαγραφές ασφάλειας για τον κορωνοϊό και μάλιστα κρατικά όργανα που είχαν έρθει για να κάνουν έλεγχο στα μέτρα που τηρούνται όχι μόνο δεν βρήκαν κάτι μεμπτό αλλά  έδωσαν συγχαρητήρια.

Ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ είπε ακόμα ότι ο Πειραιάς είναι ο μοναδικός Δήμος που φέτος το καλοκαίρι κάνει τόσες πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις σε κάθε επίπεδο, από το Βεάκειο μέχρι το Αγνάντι, το προαύλιο του Δημοτικού Θεάτρου και τις γειτονιές,  παρόλες τις επιφυλάξεις που υπάρχουν για τον κορωνοϊό και τη διστακτικότητα του κόσμου στις μαζικές εκδηλώσεις.

Αναφερόμενος στα όσα ακούστηκαν στο περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο για το Δημοτικό Θέατρο, ότι δεν έχει ανακοινωθεί κάποια συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο κλπ, όπως γινόταν στο παρελθόν, ο κ. Βουράκης είπε πως αν αυτοί που κάνουν τις καταγγελίες και τις διαπιστώσεις φρόντιζαν να ενημερωθούν, θα είχαν μάθει για όλες αυτές τις δραστηριότητες που ετοιμάζει το Δημοτικό Θέατρο, που παρεμπίπτοντος θα ανακοινώσει το Σεπτέμβριο πλήρες πρόγραμμα, όπως τότε που δεν υπήρχε ο κορωνοϊός και δεν θα έλεγαν που του εκθέτουν.

Γιατί το Δημοτικό Θέατρο ετοιμάζει πολλά πράγματα και φυσικά και πολλές συνεργασίες.

 

Νίκος Παρασκευάς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Πειραιά: Δώρισε Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές στο 7ο ΓΕΛ Πειραιά

Στο 7Ο Γενικό Λύκειο για την παράδοση των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, βρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Βεντούρης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Καλαμακιώτης, όπου τους υποδέχθηκε η Διευθύντρια του 7ου Γενικού Λύκειου Πειραιά κυρία Σμαράγδα Κόλλια. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Πειραιά έχει ήδη δωρίσει Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και σε άλλα σχολεία[…]

Περισσότερα »

Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Συρακουσών ο «Οιδίπους επί Κολωνώ» στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Στο τέλος της ζωής του, ο Οιδίποδας καταφεύγει στο ιερό της Αθηνάς στον Κολωνό. Κι ενώ ο χορός τον διώχνει, ο βασιλιάς Θησέας τού δίνει χάρη και του επιτρέπει να μείνει, τόσο επειδή είναι ικέτης, όσο και επειδή

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *