Βουράκης: Δεν μένουμε αμέτοχοι στην βία κατά των γυναικών

Της Ιωάννας Μάζη

Στην απόχρωση του πορτοκαλί χρώματος φωταγωγήθηκε το εμβληματικό κτήριο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης στο θέμα της εξάλειψης της βίας εις βάρος των γυναικών.

Την πρωτοβουλία για τη φωταγώγηση ανέλαβε ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Πειραιά και τον Πολιτιστικό Μη Κερδοσκοπικό Σύλλογο της “Πολύμορφης”, με αφορμή την 25η Νοεμβρίου που έχει θεσπιστεί ως η  Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών.

«Η βία κατά των γυναικών είναι παγκόσμιο φαινόμενο που δεν κάνει διακρίσεις. Ο Δήμος Πειραιά και ΟΠΑΝ σε συνεργασία με τους δύο ομίλους θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι δεν μένουμε αμέτοχοι και στηρίζουμε τις γυναίκες που το έχουν ανάγκη» επισήμανε στο Κανάλι Ένα ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ, Ιωσήφ Βουράκης.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Πειραιά και της “Πολύμορφης”, Ξανθένια Μαντά ανέφερε στο Κανάλι Ένα ότι με αυτή την πρωτοβουλία και την συνεργασία με το Δήμο Πειραιά «λέμε ένα όχι στη βία κατά των γυναικών, αγκαλιάζοντας όλοι μαζί τις γυναίκες που βρίσκονται σε πρόβλημα».

Η κ. Μαντά τόνισε παράλληλα ότι «ακόμη και τώρα που είμαστε μέσα στο σπίτι λόγω της πανδημίας η φωνή κάθε γυναίκας μπορεί να ακουστεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Κερατσινίου – Δραπετσώνας: 6ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού

Το 6ο ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού διοργανώνει το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, στο 3ο Λύκειο Κερατσινίου (Σελεπίτσαρι), ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, την Σχολική Επιτροπή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, το 3ο Λύκειο Κερατσινίου και τον Σκακιστικό όμιλο Κορυδαλλού. Το Πρωτάθλημα Σκακιού θα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *