Βραδινή ποδηλατοβόλτα στον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη

Βραδινή ποδηλατοβόλτα διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 στις 8 το βράδυ με συμμετοχές από ομάδες του δήμου, σχολείων και της ομάδας “Rollers’.

Με κατάλληλα φωτισμένα ποδήλατα για τη βραδινή διαδρομή και φωσφορίζοντα βραχιόλια στα χέρια τους θα πορευθούν στους δρόμους της πόλης για 45 λεπτά τερματίζοντας στο αρχικό σημείο.

Στη συνέχεια, στις 9 το βράδυ στην κεντρική πλατεία Ρέντη θα πραγματοποιηθεί rock συναυλία από τους μαθητές του μουσικού τμήματος της Δημοτικής Ενότητας Ρέντη και τον δάσκαλό τους, Γιάννη Θεοδώρου. Πριν την έναρξη της ποδηλατοβόλτας η ομάδα γυμναστικής του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη με τη δασκάλα τους, Άννα Κούτρα, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα χοροκίνησης.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019”, που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και δραστηριοποίηση των τοπικών αρχών, φορέων και πολιτών για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας και την αναβάθμιση μέσω αυτής, της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής διάστασης των πόλεων.

Κορύφωση των εκδηλώσεων αυτών αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες με κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στάση εργασίας και μηχανοκίνητη πορεία από την ΠΟΕ – ΟΤΑ

Παναττική στάση εργασίας των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιεί σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις ενάντια στις προωθούμενες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό. Η στάση ξεκίνησε στις 11 το πρωί και ολοκληρώνεται με τη λήξη της πρωινής βάρδιας, ενώ η μηχανοκίνητη πορεία ξεκινά στις 12[…]

Περισσότερα »

Δ. Πειραιά: Αντικατάσταση παράνομα υλοτομημένων δέντρων

Της Γιώτας Φλώρου… Στην αντικατάσταση των δένδρων που, πριν από λίγο καιρό, υλοτομήθηκαν παράνομα από αγνώστους στην οδό Σωτήρος Διός, μεταξύ του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα και του Τινάνειου Κήπου, προχώρησε ο Δήμος Πειραιά, σε συνεργασία με την διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου. “Είμαστε εδώ να αποκαταστήσουμε την απαράδεκτη ενέργεια κάποιων.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *