Βρετανία – Covid19: Έναρξη των εμβολιασμών στις 7 Δεκεμβρίου

Στις 7 Δεκεμβρίου, την προσεχή Δευτέρα, η Βρετανία αναμένεται να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας Telegraph, με το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε το εμβόλιο Pfizer / BioNTech κατά του κορονοϊού για ευρεία χρήση.

Το εθνικό σύστημα υγείας μαζί με τις ένοπλες Δυνάμεις και πολλούς εθελοντές έχουν ξεκινήσει επείγουσες προετοιμασίες για τη διανομή του εμβολίου έως το Σαββατοκύριακο, μετατρέποντας περίπου 10 τοποθεσίες σε κόμβους εμβολίων μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο, όπως το νοσοκομείο Nightingale στο κέντρο EXCEL του Λονδίνου, ο ιππόδρομος Epsom, στο Σάρεϊ, το γήπεδο ποδοσφαίρου Ashton Gate του Μπρίστολ, το συνεδριακό κέντρο Robertson House στο Stevenage και 1000 συνολικά μικρά κέντρα σε όλη την Αγγλία.

Η Telegraph επισημαίνει ότι το βρετανικό σύστημα υγείας, το οποίο είναι υπεύθυνο για το πρόγραμμα εμβολίων, ζήτησε επισήμως βοήθεια από το Υπουργείο Άμυνας μέσω του πρωτοκόλλου «Στρατιωτική βοήθεια στις πολιτικές αρχές».

Το εμβόλιο της Pfizer -BioNTech υπέβαλαν αίτηση για έγκριση του εμβολίου στην Ευρώπη. Οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για έγκριση στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το εμβόλιο είναι 95% αποτελεσματικό και έχει περάσει τους ελέγχους ασφαλείας του, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εξασφαλίσει παραγγελίες για 40 εκατομμύρια δόσεις.

Ωστόσο, κορυφαίοι γιατροί προειδοποίησαν ότι μπορεί να είναι δύσκολο να χορηγηθεί γρήγορα το εμβόλιο Pfizer επειδή τα ραντεβού θα πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερα από τη συνήθη διαδικασία.

Οι ασθενείς πρέπει να παρακολουθούνται για 15 λεπτά μετά τον εμβολιασμό για να ελεγχθούν για τυχόν παρενέργειες. Όμως εκτιμάται ότι το εμβόλιο θα προστατεύσει περίπου δύο εκατομμύρια άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο που ανήκουν στην κατηγορία των πιο ευάλωτων και ευπαθών ομάδων όπου έχει προκαλέσει το 75% των θανάτων από τον κορονοϊό.

Αυτό θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά την πίεση στο σύστημα υγείας εντός μερικών μηνών.

Επιπλέον, εν μέσω ανησυχιών σχετικά με το ποσοστό πρόσληψης εμβολίων Covid, υπήρξαν εκκλήσεις για τον Μπόρις Τζόνσον, το Υπουργικό Συμβούλιο και τις οικογένειές τους να το λάβουν πρώτοι, προκειμένου να διασφαλίσουν την ασφάλεια των Βρετανών.

Η πρόταση υποβλήθηκε από τον βουλευτή Σερ Ντέσμοντ Σουειν, ο οποίος προειδοποίησε τους υπουργούς να μην εξαναγκάσουν τους πολίτες να το κάνουν , υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα «έβαζε τη σφραγίδα» μιας αυταρχικής κυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στάση εργασίας στα λεωφορεία την ερχόμενη Τετάρτη

Μετ εμποδίων θα διεξάγονται οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού την ερχόμενη Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ έκαναν γνωστό ότι θα συμμετάσχουν με στάσεις εργασίας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018. Τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 π.μ. – 21:00 λόγω στάσεων εργασίας που εξήγγειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ από την έναρξη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *