Βρετανία: Το δημόσιο χρέος υπερέβη τα 2 τρισ. στερλίνες

Το δημόσιο χρέος της Βρετανίας υπερέβη τα 2 τρισεκατομμύρια στερλίνες για πρώτη φορά τον Ιούλιο, καθώς η κυβέρνηση αύξησε τις δημόσιες δαπάνες για να αντιμετωπίσει την πανδημία του νέου κορονοϊού, έδειξαν σήμερα τα επίσημα δεδομένα που ανακοινώθηκαν από τη βρετανική Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Το χρέος ανήλθε στα τέλη του περασμένου μήνα σε ακριβώς 2 τρισεκατομμύρια 4 δισεκατομμύρια στερλίνες και αντιστοιχούσε στο 100,5% του ΑΕΠ για πρώτη φορά από το 1961.

«Οι σημερινοί αριθμοί αποτελούν μια αυστηρή υπόμνηση πως πρέπει να επαναφέρουμε σε βιώσιμη βάση τα δημόσια οικονομικά μας, κάτι που θα απαιτήσει τη λήψη δύσκολων αποφάσεων», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Γ. Στουρνάρα με τον Αλέξη Τσίπρα

Μιάμιση ώρα διήρκεσε η συνάντηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, που ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις εξελίξεις γύρω από την ελληνική οικονομία. Αύριο ο κος  Στουυρνάρας[…]

Περισσότερα »

Ντράγκι: Την επόμενη χρονιά τα στρες τεστ για τις ελληνικές τράπεζες

Την επόμενη χρονιά θα περάσουν οι ελληνικές τράπεζες τα προγραμματισμένα στρες τεστ σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. Όπως είπε κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Οικονομική και Νομισματική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου «οι αποφάσεις της ΕΚΤ και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού λαμβάνονται σε πλήρη ανεξαρτησία. Την επόμενη χρονιά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *