Βρεττάκος: Η σημερινή περιφερειακή διοίκηση είναι δίπλα στους πολίτες του Δ. Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο δήμαρχος Κερατσινιού – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος τον ορισμό συντονιστή με αποκλειστικό αντικείμενο την προώθηση των διαδικασιών για την δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου και διεθνούς κέντρου καινοτομίας στα λιπάσματα παρόλο που ο ίδιος όπως είπε το πληροφορήθηκε από το δελτίο τύπου.

Μιλώντας στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» με την Κωνσταντίνα Πετούση και τον Νίκο Παρασκευά, ο κ. Βρεττάκος τόνισε ότι περιμένει τον συντονιστή να απευθυνθεί και στον ίδιο προκειμένου να τον ενημερώσει για τον ρόλο του αλλά και το τι ακριβώς πρόκειται να γίνει στο χώρο.

Ο Δήμαρχος είπε ότι αναμένει με ενδιαφέρον την αντίδραση της κυβέρνησης στην συζήτηση που θα γίνει στο ΣτΕ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για την έκταση των 240 στρεμμάτων που κατέχει η Εθνική Τράπεζα.

Όπως είπε, η προηγούμενη περιφερειακή διοίκηση είχε απαλλοτριώσει τον χώρο και μάλιστα είχε διασφαλίσει και το σχετικό κονδύλι, αλλά η τράπεζα είχε προσφύγει στο ΣτΕ για την ακύρωσή της. Αυτή η προσφυγή θα συζητηθεί τον Σεπτέμβριο και εκεί η κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει τις διαθέσεις της.

Σίγουρα, συνέχισε ο κ. Βρεττάκος, θεωρούμε αναγκαία προϋπόθεση για την αξιοποίηση του χώρου την απομάκρυνση όλων των ρυπογόνων βιομηχανιών που λειτουργούν σε αυτόν. Δεν μπορεί να υπάρχει κέντρο καινοτομίας και να είναι πνιγμένο στο βενζόλιο, τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, είπε, ότι θα πρέπει να συζητηθεί και η πρόταση που έχει κατατεθεί στο δήμο από το 2019 και προέκυψε μετά από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που είχε προκηρύξει ο τότε αντιπεριφερειάρχης Πειραιά.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι και η σημερινή περιφερειακή διοίκηση έχει δείξει ότι θέλει να σταθεί δίπλα στους πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας και συνεργάζεται με την δημοτική Αρχή σε όλα τα επίπεδα για την προώθηση έργων υποδομής, υγειονομικής περίθαλψης, πολιτισμού κ.α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Πειραιά: Πρόγραμμα για την αναβάθμιση του δικού δικτύου

Δύο πρωτοπόροι στον τομέα τους, η Hellas Direct και η Uber, ενώνουν τις δυνάμεις τους δίνοντας λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το οδικό δίκτυο στην Ελλάδα. Από σήμερα Tετάρτη 12/7 μέσα από τη σελίδα www.thesaferoadsproject.gr, την οποία δημιούργησαν οι δύο εταιρείες, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα με απλό[…]

Περισσότερα »

Σγουρός: Νέο χαράτσι Δούρου για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Τη νέα προκλητική αύξηση κατά 10 % της εισφοράς που πληρώνουν οι πολίτες μέσω των Δήμων για την επεξεργασία και τελική διάθεση των αποβλήτων στην Αττική εισηγείται η διοίκηση της Ρένας Δούρου, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του αρμόδιου φορέα για τη διαχείριση των αποβλήτων (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.) που θα γίνει στις 19.7.2019.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *