Βρούτσης: Λύση για τις εκκρεμείς συντάξεις η ψηφιακή σύνταξη–ΑΤΛΑΣ

«Συνεχίζουμε την έκδοση και τη σταθερή δημοσιοποίηση των εκθέσεων του συστήματος “ΗΛΙΟΣ”, φωτίζοντας ξανά όλες τις πτυχές του ασφαλιστικού συστήματος» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, σε γραπτή δήλωσή του.

Αναλυτικότερα, επισημαίνει τα εξής:

«Ως προς τα στοιχεία για τις συντάξεις:

Πλήθος Συνταξιούχων: 2.487.657
Μηνιαίο Ποσό Εισοδήματος: 2.258.402.999,41 ευρώ
Σύνολο μηνιαίου ποσού εισοδήματος από 01/01/2020: 18.016.307.923,37 ευρώ
Μέση Κύρια Σύνταξη: 726,30 ευρώ
Μέση Επικουρική Σύνταξη: 194,24 ευρώ
Πλήθος νέων συνταξιούχων με οριστική απόφαση σύνταξης: 18.155
Σύνολο νέων συνταξιούχων με οριστική απόφαση σύνταξης από 01/01/2020: 134.960

Παράλληλα, βασική επιδίωξή μας είναι η αντιμετώπιση των εκκρεμών συντάξεων, που αποτελεί μία παθογένεια δεκαετιών στο ασφαλιστικό μας σύστημα. Η απάντηση σε αυτή την παθογένεια είναι η “ψηφιακή σύνταξη-ΑΤΛΑΣ”, η οποία έχει ξεκινήσει από τις 23.7 και η λειτουργία της αποτελεί τη μόνιμη, αποτελεσματική και εγγυημένη λύση του προβλήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρώτο και αποφασιστικό βήμα έγινε με τις νέες συντάξεις αιτίας θανάτου (χηρείας) και τέως ΟΓΑ, οι οποίες πλέον εκδίδονται ψηφιακά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
Μέσα στο επόμενο δίμηνο (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος), ο e-ΕΦΚΑ προγραμματίζει για πρώτη φορά τη σταδιακή ένταξη στο σύστημα ΑΤΛΑΣ όλων των εκκρεμών συντάξεων για τις δύο προαναφερόμενες κατηγορίες από 1.1.2017 και μετά.

Η επίτευξη και αυτού το στόχου σηματοδοτεί την οριστική εξάλειψη των εκκρεμών συντάξεων στις δύο αυτές μεγάλες κατηγορίες, αφού θα απονέμονται και αυτές, όπως οι νέες συνταξιοδοτικές πράξεις, σε λίγα δευτερόλεπτα. Η αρχή του τέλους μίας παθογένειας δεκαετιών ξεκίνησε…».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΣΕΕ: “Βελτιωτικές αλλαγές δεν είναι οι εξαιρέσεις”

Οι επώδυνες ρυθμίσεις για τη μεσαία τάξη αναπαράγουν, δυστυχώς, το πρόβλημα με τους όρους του παρελθόντος, τροφοδοτούν εκ νέου τη συνθήκη της ύφεσης και επιτείνουν το διαμορφούμενο αδιέξοδο. Ακούσαμε για «νέους επιστήμονες» και για «νέους αγρότες», αλλά δεν ακούσαμε τίποτε για «νέους επαγγελματίες». Το γεγονός ότι προστίθεται στην απηνή «φορο-επιδρομή»[…]

Περισσότερα »

ΙΚΑ: Ζημία 150.000 χιλ. από εικονικές ασφαλιστικές ικανότητες

Ζημία ύψους 150.000 ευρώ υπέστη ο ΕΟΠΥΥ από την υπόθεση απόδοσης εικονικών ασφαλιστικών ικανοτήτων που εντόπισαν προ ημερών οι υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Όπως ανακοινώθηκε, μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης ελέγχου της Δ/νσης Επιθεώρησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που αφορά το υποκατάστημα ΙΚΑ Κεραμεικού, παραπέμφθηκαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο δύο υπάλληλοι, οι οποίοι συγχρόνως τέθηκαν σε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *