Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξεκίνησε στη Ρόδο το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

0 σχόλια ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε σήμερα στο νησί της Ρόδου το ετήσιο τακτικό συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με θέμα «Περιφερειακή Διακυβέρνηση – Χτίζουμε την Ελλάδα της επόμενης μέρας» στο ξενοδοχείο «Rodos Palace».

Η έναρξη του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη στις 12.30 το μεσημέρι και από το απόγευμα θα διεξαχθούν οι τρεις κύριες θεματικές ενότητες:

  • 1.«Η μετάβαση των Περιφερειών στην Ψηφιακή Διακυβέρνηση» (Πέμπτη: 18.00′ – 20.30′).
  • 2.«Οι Περιφέρειες δίπλα στους Πολίτες – Κοινωνική Συνοχή και Αλληλεγγύη» (Παρασκευή: 09.30′ – 12.00′).
  • 3.«Περιφερειακή Ανάπτυξη και Χρηματοδοτικά Εργαλεία» (Παρασκευή: 15.00′ – 18.30′)

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, κ. Μάνος Κόνσολας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο πρόεδρος της Oμοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, κ. Βέτα Πανουτσάκου και ο πρόεδρος ΕΕΤΑΑ ΑΕ, κ. Δημήτριος Μαραβέλιας.

Ακολούθησε η εισήγηση του προέδρου ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων .

Το απόγευμα πρόκειται να πραγματοποιηθεί ομιλία του υπουργού Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη και θα συνεχιστούν οι εργασίες του συνεδρίου σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Στέλιος Πέτσας αναπληρωτής υπουργών Εσωτερικών

«Είναι σημαντικό να δούμε που βρισκόμασταν 3,5 χρόνια πριν τι κάναμε καλά τι μπορούμε να βελτιώσουμε και πως μπορούμε να χτίσουμε την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Είμαι περήφανος που συμμετέχω σε μία κυβέρνηση που πιστεύει στην αυτοδιοίκηση, την αγκαλιάζει και την κάνει πιο ισχυρή.

Αποδείξαμε τα τελευταία χρόνια ότι με καλή συνεργασία μαζί σας καταφέραμε να κάνουμε βήματα μπροστά παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίσαμε πολλαπλές κρίσεις. Πιστεύω ότι μία αυτοδιοίκηση πιο ισχυρή μπορεί να γίνει όταν είναι ανθεκτική στις κρίσεις με στήριξη από την πολιτεία με θεσμικές παρεμβάσεις όταν χρειάζονται και με χρηματοδοτικά εργαλεία.

Η κυβέρνηση, σας βοηθά να γίνετε πιο ισχυροί. Πως θα σχεδιάσουμε την Ελλάδα την επόμενη μέρα; Δεν μπορείς να χτίσεις κάτι καινούριο με παλιά υλικά, όπως τα στενά μυαλά που δε βρίσκονται μόνο στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στην κεντρική κυβέρνηση.

Εδώ όμως στενά μυαλά δεν υπάρχουν, το έχετε αποδείξει.

Στην Ελλάδα γίνονται πράγματα αρκεί να τα πιστέψουμε να τα σχεδιάσουμε και να βάλουμε όλη μας την ενέργεια για να τα φέρουμε σε πέρας και όχι να πετάμε μικροπολιτικές σπόντες ο ένας στον άλλο και να βάζουμε τρικλοποδιές. Με συνεργασία και σχέδιο θα πηγαίνουμε μπροστά, βασιζόμενοι στην εμπιστοσύνη, την αποτελεσματικότητα και τις νέες τεχνολογίες».

Απόστολος Τζιτζικώστας πρόεδρος ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

«Βρισκόμαστε εδώ στη Ρόδο που φυλάει Θερμοπύλες 365 μέρες το χρόνο και πηγή αισιοδοξίας και υπερηφάνειας για όλους μας. η επιλογή της Ρόδου για να διεξαχθεί το 8ο συνέδριο της ΕΝΠΕ δεν έγινε τυχαία.

Είναι χρέος μας να έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας στην ελληνική περιφέρεια και ειδικά στο νότιο Αιγαίο, ειδικά τώρα που περνάμε δύσκολες εποχές. Ο γείτονας κινείται στα όρια του παραλογισμού.

Το έζησαν προσωπικά και είχα προσωπική εμπειρία όταν μου απαγορεύτηκε η είσοδος στην χώρα χωρίς καμία δικαιολογία. Απάντησα για λογαριασμό όλων των Ελλήνων: τέτοιες προσβολές δεν τις δεχόμαστε. Η χώρα μας είναι φιλική, ειρηνική αλλά σε τέτοια θέματα δεν κάνει πίσω.

Από τη Ρόδο όπου βρισκόμαστε στέλνουμε το μήνυμα ότι η επόμενη μέρα στην Ελλάδα μπορεί να χτιστεί μόνο με τις περιφέρειες στο επίκεντρο και αυτό μπορεί να γίνει με σχέδιο και πλάνο και μαζί με τους δήμους γιατί βρίσκονται κοντά στους πολίτες.

Και επί τέλους να προχωρήσουμε στην κατάργηση των αποκεντρωμένων διοικήσεων περιμένοντας να υλοποιηθεί η δέσμευση της κυβέρνησης. Αυτό τον τόπο θα τον πάμε μπροστά»

Αντώνης Καμπουράκης Δήμαρχος Ρόδου

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΕΝΠΕ που διεξάγεται στη Ρόδο πέραν της ισχυρής συμβολικής αξίας του για τα νησιά μας, έχει και μια πολύ ουσιαστική διάσταση.

Η Περιφερειακή Διακυβέρνηση είναι πράγματι θεμέλιο για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Οι αιρετές περιφέρειες κατάφεραν μέσα σε πάρα πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες που ζήσαμε και εξακολουθούμε να ζούμε, να αποτελέσουν κρίσιμο πυλώνα ανάταξης και ανάπτυξης για όλη την χώρα».

Στα νησιά μας, στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου αποδείξαμε τόνισε ο κ. Καμπουράκης «ως Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού πως η συνεργασία, η συναντίληψη, η κοινή προσπάθεια φέρνει πάντα καρπούς. Περιφέρεια και Δήμοι είμαστε φυσικοί σύμμαχοι.

Και θέλω και από το βήμα αυτό, να εξάρω την υπερπολύτιμη συμβολή του Περιφερειάρχη μας Γιώργου Χατζημάρκου στο να κρατηθούν οι νησιωτικές μας κοινωνίες ασφαλείς και όρθιες μέσα στη δίνη της τελευταίας τριετίας και ταυτόχρονα να είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε με την τουριστική επανεκκίνηση στην οικονομική ανάταξη της χώρας»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες: