Ξεκινούν κατεδαφίσεις – Θυροκόλληση για 61 αυθαίρετα

Από την κοίτη του ρέματος Σούρες ξεκινούν οι πρώτες κατεδαφίσεις στη Μάνδρα, εννέα μήνες από τις φονικές πλημμύρες της 15ης Νοέμβρη του 2017. Στη λίστα που παρέδωσε ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εντάσσονται συνολικά 27 αυθαίρετα στην περιοχή της Μάνδρας, σπίτια, αποθήκες αλλά και το αμαξοστάσιο του Δήμου που εντάχθηκε στην εικόνα της αυθαιρεσίας.

Με τη θυροκόλληση για 61 αυθαίρετα που κρίθηκαν επικίνδυνα ξεκινά η διαδικασία των κατεδαφίσεων στην Περιφέρεια Αττικής. 27 αυθαίρετα για την περιοχή της Μάνδρας, 21 μάντρες που εμποδίζουν την πρόσβαση στις παραλίες στο Σαρωνικό, την Ανάβυσσο και το Πόρτο Ράφτη και 13 κατοικίες σε αναδασωτέες περιοχές σε Καπανδρίτι, Λαύριο, Πεντέλη.

Πρόκειται για κατοικίες, τις οποίες ήδη οι ιδιοκτήτες τους έχουν παραδώσει στις αρμόδιες αρχές ώστε να προχωρήσει η κατεδάφιση». Για όλες τις περιπτώσεις, υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις, ενώ δεν προβλέπεται αποζημίωση.

Αυθαιρεσίες ακόμα και μετά από την πικρή εμπειρία της τραγωδίας στο Μάτι, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Βραυρώνας, κατήγγειλε ο δήμαρχος Μαρκοπούλου, ο οποίος είναι και προϊστάμενος της πολεοδομίας στην περιοχή.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω»

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών της Ραφήνας, μίλησε στην ΕΡΤ για οικισμό που δημιουργήθηκε από 3.500 αυθαίρετες κατοικίες σε 4.000 στρέμματα δασικής έκτασης. «Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω»

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αντιδράσεων, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, απάντησε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω. Είναι μια απόφαση που έτυχε ευρείας αποδοχής στη Βουλή, πρέπει να προχωρήσουμε».
Ο υπουργός χαρακτήρισε «αντιφατικές» τις εκτιμήσεις της ΝΔ περί προσπάθειας αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και διερωτήθηκε γιατί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψήφισε στη Βουλή την τροπολογία που επιταχύνει τις διαδικασίες για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων.

Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός, η χρηματοδότηση εγκρίθηκε από το «Πράσινο Ταμείο», ενώ θα αξιοποιηθεί η δυνατότητα που προσφέρουν οι τροπολογίες που ψηφίστηκαν και επιτρέπουν την επέκταση εργολαβιών κατεδάφισης που έχει ήδη συνάψει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Προκόπης Αγγελόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέθανε ο Έντβαρντ Σεβαρντνάντζε

Ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας και πρώην σοβιετικός υπουργός Εξωτερικών Έντβαρντ Σεβαρντνάντζε απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών, μετέδωσε ο ρωσικός ραδιοσταθμός Ηχώ της Μόσχας και επιβεβαίωσε η προσωπική γραμματέας του πολιτικού. Η Μαρίνα Νταβιτασβίλι δήλωσε πως ο Έντβαρντ Σεβαρντνάντζε πέθανε έπειτα από μακρά ασθένεια, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ο[…]

Περισσότερα »

Τρεις κάβοι στον δρόμο της κυβέρνησης

Τρεις μεγάλους κάβους στην πορεία για την ανάταξη του πολιτικού κλίματος και για τη δημιουργία όρων, ώστε να καταστεί ρεαλιστικός στόχος η εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, καλείται να υπερβεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο οποίος έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο πολιτικής[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *