Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ: «Δείχνει» μείωση φορολογικών συντελεστών για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις

Μείωση των φορολογικών συντελεστών για νομικά και φυσικά πρόσωπα περιλαμβάνει η συζήτηση με τους εταίρους, όπως υπογράμμισε χθες ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

Ξεδιπλώνοντας το πλαίσιο των συζητήσεων για το «καυτό» θέμα της φορολογίας, έδωσε στίγμα των θεμάτων που συζητούνται και για τα οποία σε μεγάλο βαθμό έχουν καταλήξει.

Κατά την τοποθέτησή του σε εκδήλωση του ΣΕΒ και της «Διανέοσις», ο Δημήτρης Λιάκος αναφέρθηκε στους φορολογικούς συντελεστές που είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά και σε μία σειρά θεμάτων αναφορικά με τη μελλοντική εξέλιξη των εσόδων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΕΝΦΙΑ έχει μεν υψηλή εισπραξιμότητα, αλλά δεν μπορεί να είναι διατηρήσιμη και επομένως θα πρέπει να μειωθεί. Να σημειωθεί ότι η συζήτηση για την φορολογία αποτελεί ένα από τα κεντρικά θέματα στις διαπραγματεύσεις των δανειστών με την ελληνική κυβέρνηση.

Στο πακέτο των μέτρων που ζητούν οι θεσμοί περιλαμβάνεται η μείωση του αφορολόγητου, που θα είναι 1% του ΑΕΠ το 2019. Η κυβέρνηση από την πλευρά της εστιάζει στη μείωση των φορολογικών συντελεστών, ρίχνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, το βάρος σε εισοδήματα έως 20.000 ευρώ.

Το «ψαλίδισμα» των φορολογικών συντελεστών πρόκειται να περιληφθεί στο πακέτο των αντιμέτρων, που θα «τρέξουν» από το 2019.

ΠΗΓΗ: Εθνος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

Εξετάζονται ελαφρύνσεις για τα μικρής αξίας ακίνητα – Επιβαρύνσεις για όσους έχουν στην κατοχή τους πολλά ακίνητα -Μείωση του φόρου για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα Διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ θα επιχειρήσει το οικονομικό επιτελείο, χωρίς ωστόσο να αλλάζει ο στόχος των 2,650 δισ. ευρώ, αλλά και χωρίς να αλλάζουν[…]

Περισσότερα »

DBRS: Αναβάθμισε κατά μία βαθμίδα την Ελλάδα

Κατά μία βαθμίδα αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ο οίκος αξιολόγησης DBRS, στον απόηχο της πρόσφατης συμφωνίας του Eurogroup για την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας. Συγκεκριμένα, ο καναδικός οίκος αξιολόγησης αναθεώρησε σε Β(υψηλό) -από Β προηγουμένως- τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Ελλάδας σε ξένο και εγχώριο νόμισμα. Παράλληλα, διατήρησε τις προοπτικές[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *