Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ: «Δείχνει» μείωση φορολογικών συντελεστών για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις

Μείωση των φορολογικών συντελεστών για νομικά και φυσικά πρόσωπα περιλαμβάνει η συζήτηση με τους εταίρους, όπως υπογράμμισε χθες ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

Ξεδιπλώνοντας το πλαίσιο των συζητήσεων για το «καυτό» θέμα της φορολογίας, έδωσε στίγμα των θεμάτων που συζητούνται και για τα οποία σε μεγάλο βαθμό έχουν καταλήξει.

Κατά την τοποθέτησή του σε εκδήλωση του ΣΕΒ και της «Διανέοσις», ο Δημήτρης Λιάκος αναφέρθηκε στους φορολογικούς συντελεστές που είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά και σε μία σειρά θεμάτων αναφορικά με τη μελλοντική εξέλιξη των εσόδων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΕΝΦΙΑ έχει μεν υψηλή εισπραξιμότητα, αλλά δεν μπορεί να είναι διατηρήσιμη και επομένως θα πρέπει να μειωθεί. Να σημειωθεί ότι η συζήτηση για την φορολογία αποτελεί ένα από τα κεντρικά θέματα στις διαπραγματεύσεις των δανειστών με την ελληνική κυβέρνηση.

Στο πακέτο των μέτρων που ζητούν οι θεσμοί περιλαμβάνεται η μείωση του αφορολόγητου, που θα είναι 1% του ΑΕΠ το 2019. Η κυβέρνηση από την πλευρά της εστιάζει στη μείωση των φορολογικών συντελεστών, ρίχνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, το βάρος σε εισοδήματα έως 20.000 ευρώ.

Το «ψαλίδισμα» των φορολογικών συντελεστών πρόκειται να περιληφθεί στο πακέτο των αντιμέτρων, που θα «τρέξουν» από το 2019.

ΠΗΓΗ: Εθνος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη Βουλή τις προσεχείς μέρες η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Η ρύθμιση καθώς και τα πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν την αδυναμία πληρωμής των οφειλών από τους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις, θα παρουσιάσει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκ. Χαρδούβελης στους επικεφαλής της τρόικας. Ο υπουργός Οικονομικών θα επιχειρήσει να αποσπάσει τη σύμφωνη γνώμη των πιστωτών της χώρας, δεδομένου ότι τα[…]

Περισσότερα »

Μ. Σάλλας: Η αξιολόγηση επαναφέρει τις τράπεζες σε ανάπτυξη

Βελτιωμένη η εικόνα της τράπεζας στο α τρίμηνο – Επιτεύξιμος ο στόχος επιστροφής σε κερδοφορία το ’16. Σημαντική βελτίωση παρουσίασε η εικόνα του ομίλου Πειραιώς στο πρώτο τρίμηνο με τα καθαρά κέρδη προ φόρων και προβλέψεων να φτάνουν τα 293 εκατ. ευρώ (+9%) ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε οριακά αρνητικά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *