Υπ. Ανάπτυξης: 202 έλεγχοι και πρόστιμα ύψους 10.200 ευρώ σε υπαίθριες αγορές

Του Σπύρου Μιχαλόπουλου

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή ανακοίνωσαν την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα των μηχανισμών ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στο σύνολο της επικράτειας.

Σημειώνεται ότι:

  1. Κατά το χρονικό διάστημα από 08.2020 έως και 09.08.2020 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 202 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 13 παραβάσεις.
  2. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας και την συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών, οι επιχειρήσεις της ΔΙ.Μ.Ε.Α. για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου έλαβαν έλαβαν χώρα σε Αττική, Χαλκίδα και Θήβα.
  3. Επεβλήθησαν πρόστιμα συνολικού ύψους 10.200€ που αφορούσαν σε παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ), του υπαιθρίου εμπορίου (ν.4497/2017) και του ν.4446/16 που αφορά στη χρήση τερματικού αποδοχής καρτών και μέσων πληρωμής με κάρτα (POS).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Deutsche Bank: Προείνει Ταμείο διάσωσης για τις τράπεζες

O επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να συστήσει ένα ταμείο διάσωσης 150 δις ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών. «Δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τη σύσταση ενός μεγαλύτερου προγράμματος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», δήλωσε ο Ντάβιντ Φόλκερτς – Λαντάου σε συνέντευξή του στη γερμανική[…]

Περισσότερα »

Ένα τρίμηνο «φωτιά» με δάνεια και πτωχευτικό πλαίσιο

H μείωση των «κόκκινων» δανείων, αρχής γενομένης από την εφαρμογή του σχεδίου «Ηρακλής» και η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού πλαισίου αποτελούν δύο από τα πιο κρίσιμα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει το οικονομικό επιτελείο τους επόμενους μήνες. Ως το υπ’ αριθμόν ένα ζήτημα για τις τράπεζες χαρακτήρισε ο διοικητής της[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *