Υπ. Εργασίας: Διευκολύνσεις σε σεισμόπληκτους επαγγελματίες κι επιχειρήσεις της Ζακύνθου

Μέτρα ανακούφισης των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον σεισμό της 26ης Οκτωβρίου στη Ζάκυνθο προβλέπει απόφαση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, που υπεγράφη σήμερα.

Συγκεκριμένα, στις πληγείσες επιχειρήσεις και στους ασφαλισμένους που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα στο  νησί και υπέστησαν ζημιές, θα δοθούν οι εξής διευκολύνσεις:

  • Κεφαλαιοποίηση των καθυστερούμενων μέχρι το τέλος του προηγούμενου της φυσικής καταστροφής μήνα ασφαλιστικών εισφορών μετά των πρόσθετων τελών, τόκων προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων.
  • Αναστολή καταβολής τρεχουσών εισφορών για έξι μήνες, αρχής γενομένης από την 1η του μήνα (Οκτωβρίου) κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή, χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό πρόσθετων τελών ή άλλων προσαυξήσεων.
  • Οι παραπάνω εισφορές εξοφλούνται σε 12-24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από την 1η του επόμενου μήνα εκείνου κατά τον οποίο έληξε η εξάμηνη αναστολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Πώς η Κεραμέως “έδειξε” εκλογές και ποιο μήνυμα “έφυγε” για την Γεννηματά

“Το σχέδιο Μητσοτάκη θα φέρει τεράστια ύφεση, ανεργία, λουκέτα και εν τέλει εκλογές με απλή αναλογική”. Μ’ αυτή του τη φράση στην εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε το γάντι το οποίο θεωρεί ότι του πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών (κατά[…]

Περισσότερα »

Το κρίσιμο δεκαήμερο της κυβέρνησης μέχρι τη ΔΕΘ

Ο στόχος το νέο υπουργικό συμβούλιο να “κουρδιστεί” όσο το δυνατόν πιο γρήγορα είναι πρωταρχικός για το Μαξίμου και δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν όλοι οι νέοι υπεύθυνοι των χαρτοφυλακίων έχουν περάσει ήδη από το γραφείο του πρωθυπουργού. Στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο αναμένεται ο Αλέξης Τσίπρας να περιγράψει την επόμενη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *