Υπ. Εργασίας: Η ελάφρυνση των πολιτών από τη ρύθμιση των 120 δόσεων είναι αναμφίβολη

Απάντηση στην αναφορά του τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ Γιάννη Βρούτση για τη ρύθμιση των 120 δόσεων σε ομιλία του σε συνέδριο για το ασφαλιστικό, έδωσε το υπουργείο Εργασίας, επισημαίνοντας ότι η ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις ανακουφίζει εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους, οι οποίοι, μέχρι και τις αρχές του 2015, είχαν σωρεύσει χρέη, ύψους 30 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η ελάφρυνση των πολιτών από τη ρύθμιση των 120 δόσεων είναι αναμφίβολη.

«Αυτό που είναι προκλητικό και δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, είναι η θέση της ΝΔ να χαρακτηρίζει κάθε κοινωνικό μέτρο ως αντιαναπτυξιακό και υπονομευτικό για την οικονομία. Το ίδιο έκανε και ο αρμόδιος τομεάρχης της σήμερα, μιλώντας για τις 120 δόσεις. Αντί να κάνουν υποδείξεις στους ασφαλισμένους, ας κοιτάξουν, γιατί τους οδήγησαν σε χρέη, ύψους 30 δισ. ευρώ» σημειώνει το υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα, τονίζει ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων αποτελεί ένα ολοκληρωμένο βήμα σε μία συνολική στρατηγική αναδιάρθρωσης και στήριξης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

«Μία στρατηγική που απέδωσε το οριστικό τέλος των ελλειμμάτων για την κοινωνική ασφάλιση, τη μείωση των εισφορών για τη συντριπτική πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών, την προστασία και την ενίσχυση των συνταξιούχων. Με τη ρύθμιση των 120 δόσεων, οι ασφαλισμένοι μπορούν να κλείσουν οριστικά τις πληγές του παρελθόντος» υποστηρίζει το υπουργείο Εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βελτιωμένοι δείκτες κερδοφορίας για τον ΟΛΠ

Βελτιωμένους δείκτες κερδοφορίας έναντι του 2014 εμφάνισε ο ΟΛΠ κατά τη χρήση του 2015, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού., Ι. Κούβαρης, μιλώντας στη σημερινή Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Κούβαρης κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων, «παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, ο[…]

Περισσότερα »

ΕΒΕΠ: Στο επίκεντρο ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και της ΝΕΖ

  Ο Πρόεδρος  του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης συναντήθηκε με τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλή τονιζοντάς του ζητήματα που δυσχεραίνουν το έργο της εφοδιαστικής αλυσίδας και της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας (ΝΕΖ) και απασχολούν τους οικονομικούς φορείς του Πειραιά. Ειδικότερα, τα προβλήματα, που συζητήθηκαν και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *