Υπ. Εσωτερικών: Επιχορήγηση στη Λέρο για την αποκατάσταση των ζημιών

Του Νίκου Σηφάκη

Επικοινωνία με τον δήμαρχο Λέρου Μιχάλη Κόλια είχε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος τις τελευταίες ώρες. Το Υπουργείο Εσωτερικών ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της δημοτικής αρχής του νησιού για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στις υποδομές από την πρόσφατη θεομηνία.

Ο δήμαρχος Μιχάλης Κόλιας τόνισε πως είναι απαραίτητη η συνδρομή της Πολιτείας στο έργο των Τεχνικών Υπηρεσιών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι καταστροφές.

Ακολούθως, η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών αποφάσισε την έκτακτη επιχορήγηση ύψους 200.000 ευρώ για την διαχείριση των καταστροφών στη Λέρο.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου έχει ήδη κηρύξει το νησί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, για την διαχείριση των συνεπειών και των ζημιών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα της Δευτέρας 1ης Ιουνίου.

Η κήρυξη έκτακτης ανάγκης έχει ισχύ έξι μηνών, δηλαδή έως την 1η Δεκεμβρίου 2020, ενώ μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου θα γίνει άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα, υπερχείλισαν χείμαρροι και ρέματα, ενώ και το οδικό δίκτυο του νησιού έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Επίσης, σε αρκετά τμήματα του νησιού υπήρξαν κατολισθήσεις.

Ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας σε δηλώσεις του, τόνισε ότι οι κάτοικοι είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα για να υποδεχθούν επισκέπτες, με όλα τα πρωτόκολλα Υγείας, όμως οι καταστροφές είναι μεγάλες και θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να αντιμετωπιστούν πλήρως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδριάζει την Τρίτη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ

Συνεδριάζει την Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ όπου μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι τα εξής: -Ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη για θέματα επικαιρότητας της Αυτοδιοίκησης -Συζήτηση σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ για την ανάδειξη νέων οργάνων Εισηγητής:[…]

Περισσότερα »

Θ. Δρίτσας: Καταργούνται οριστικά οι ΣΣΕ των Ναυτικών

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας με αφορμή τροπολογία της κυβέρνησης για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των ναυτικών στην ακτοπλοΐα έκανε την παρακάτω δήλωση: «Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής και σε άσχετο νομοσχέδιο η κυβέρνηση χτυπά ανάλγητα για άλλη μια φορά τους έλληνες ναυτικούς προς όφελος των εφοπλιστών.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *