Υπ. Μεταφορών: Τροπολογία για αμιγώς ηλεκτρικά ΤΑΞΙ

Τη δυνατότητα να κυκλοφορούν αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα ΤΑΞΙ δίνεται, με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης, κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τα υδατοδρόμια.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται μεταξύ άλλων, η δυνατότητα να εισάγονται και τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην κυκλοφορία Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ και καθορίζονται οι ελάχιστες απαιτήσεις ισχύος και χωρητικότητας μπαταρίας για τα εν λόγω αυτοκίνητα. Τα οχήματα πρέπει να έχουν ηλεκτροκινητήρα ισχύος τουλάχιστον πενήντα κιλοβάτ (50KW) και μπαταρία χωρητικότητας τουλάχιστον τριάντα κιλοβατώρων (30kWh), ενώ μπορούν να είναι οποιουδήποτε τύπου και παντός εδάφους.

Τα οχήματα με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση της επιβάρυνσης του φυσικού περιβάλλοντος, στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στον περιορισμό της ηχορύπανσης (μηδαμινοί ρύποι), επισημαίνεται στην διάταξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο FED HATTA για την απεργία της Πέμπτης 7 Απριλίου

Την ανησυχία της εκφράζει η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων FED ΗΑΤΤΑ για τις συνέπειες της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετέχουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας και οι Αρχαιοφύλακες. Όπως αναφέρει η FEDHATTA “το δικαίωμα στη διεκδίκηση αιτημάτων των εργαζομένων είναι[…]

Περισσότερα »

Δύο σεισμικές δονήσεις τα ξημερώματα στη Σαμοθράκη

Δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα στον υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Σαμοθράκης. Η πρώτη δόνηση σημειώθηκε στις 4:26 και ήταν μεγέθους 4,3 βαθμών, ενώ η δεύτερη είχε μέγεθος 4,6 βαθμών και σημειώθηκε στις 5:40 τα ξημερώματα. Bio Latest Posts thpapan Latest posts by thpapan (see all) YouTube: Tα 10 κορυφαία[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *