Υπ. Μεταφορών: Τροπολογία για αμιγώς ηλεκτρικά ΤΑΞΙ

Τη δυνατότητα να κυκλοφορούν αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα ΤΑΞΙ δίνεται, με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης, κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τα υδατοδρόμια.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται μεταξύ άλλων, η δυνατότητα να εισάγονται και τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην κυκλοφορία Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ και καθορίζονται οι ελάχιστες απαιτήσεις ισχύος και χωρητικότητας μπαταρίας για τα εν λόγω αυτοκίνητα. Τα οχήματα πρέπει να έχουν ηλεκτροκινητήρα ισχύος τουλάχιστον πενήντα κιλοβάτ (50KW) και μπαταρία χωρητικότητας τουλάχιστον τριάντα κιλοβατώρων (30kWh), ενώ μπορούν να είναι οποιουδήποτε τύπου και παντός εδάφους.

Τα οχήματα με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση της επιβάρυνσης του φυσικού περιβάλλοντος, στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στον περιορισμό της ηχορύπανσης (μηδαμινοί ρύποι), επισημαίνεται στην διάταξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεάν πρόσβαση σε μηχανήματα υψίστης διαγνωστικής και θεραπευτικής αξίας

Δωρεάν πρόσβαση σε μηχανήματα διαγνωστικά αλλά και θεραπείας, που μέχρι τώρα υπάρχουν μόνο στον ιδιωτικό τομέα και για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού θεωρούνται απαγορευτικά, λόγω υψηλού κόστους, εξασφαλίζει, μεταξύ άλλων, το «φιλί ζωής» που δίνει η

Περισσότερα »

Κόρη αστυνομικού από τη Μυτιλήνη το 19χρονο μοντέλο που συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ

Στη δημοσιότητα ήρθαν τα στοιχεία του 19χρονου μοντέλου από την Ελλάδα που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ για μεταφορά κοκαΐνης. Πρόκειται για την Ειρήνη Μελισσαροπούλου με καταγωγή από τη Μυτιλήνη. Η 19χρονη, κόρη αστυνομικού, συνελήφθη τη Δευτέρα μεταφέροντας 2,6 κιλά κοκαΐνης, αξίας περίπου 300.000 δολαρίων και είναι αντιμέτωπη με βαρύτατη ποινή. Κινεζικά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *