Υπ. Μεταφορών: Τροπολογία για αμιγώς ηλεκτρικά ΤΑΞΙ

Τη δυνατότητα να κυκλοφορούν αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα ΤΑΞΙ δίνεται, με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης, κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τα υδατοδρόμια.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται μεταξύ άλλων, η δυνατότητα να εισάγονται και τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην κυκλοφορία Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ και καθορίζονται οι ελάχιστες απαιτήσεις ισχύος και χωρητικότητας μπαταρίας για τα εν λόγω αυτοκίνητα. Τα οχήματα πρέπει να έχουν ηλεκτροκινητήρα ισχύος τουλάχιστον πενήντα κιλοβάτ (50KW) και μπαταρία χωρητικότητας τουλάχιστον τριάντα κιλοβατώρων (30kWh), ενώ μπορούν να είναι οποιουδήποτε τύπου και παντός εδάφους.

Τα οχήματα με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση της επιβάρυνσης του φυσικού περιβάλλοντος, στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στον περιορισμό της ηχορύπανσης (μηδαμινοί ρύποι), επισημαίνεται στην διάταξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντιπρόεδρος ΠΟΕ ΟΤΑ: Κανονικά η αποκομιδή απορριμμάτων στους ευαίσθητους χώρους

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου… “Στον Δήμο Πειραιά αλλά και σε όλη τη χώρα η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται τακτικά σε όλους τους ευαίσθητους χώρους, όπως νοσοκομεία, γηροκομεία, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία,  παιδικές χαρές και λαϊκές αγορές. Δεν έχουμε αφήσει τους δημότες απροστάτευτους και με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε όσο διαρκέσουν οι[…]

Περισσότερα »

WWF: Εγκληματικές διατάξεις στο Νομοσχέδιο για τον αιγιαλό

Της Κωνσταντίνας Πετούση… Ψήφισμα διαμαρτυρίας με 112.000 υπογραφές πολιτών -μέσα σε 6 ημέρες- υπέρ της απόσυρσης του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό, παρέδωσε στο γενικό γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Αβραάμ Γούναρη, ο διευθυντής της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς Δημήτρης Καραβέλας. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε εξετάστηκαν εκ νέου τα προβλήματα που ανακύπτουν από[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *