Υπ. Τουρισμού: Σημαντικές συμφωνίες στη διεθνή συνάντηση «τουρισμός στο δρόμο του μεταξιού»

Με την υπογραφή σημαντικών διμερών συμφωνιών για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, στην 8η Διεθνή Συνάντηση του ΠΟΤ για τον «Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού» στη Θεσσαλονίκη.

Η κ. Κουντουρά, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας και της διοργανώτριας χώρας, ευχαρίστησε στην τελετή λήξης της συνάντησης τους αντιπροσώπους των κρατών-μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους στην Θεσσαλονίκη και ευχήθηκε οι συζητήσεις και οι διμερείς επαφές που έγιναν να μετουσιωθούν άμεσα σε ισχυρές συμφωνίες και συνεργασίες για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στο «Δρόμο του Μεταξιού».

Συνολικά συμμετείχαν περισσότεροι από 300 σύνεδροι από 19 κράτη-μέλη του ΠΟΤ και πραγματοποιήθηκαν δεκάδες διμερείς επαφές για σύναψη συμφωνιών για την ανάπτυξη κοινών τουριστικών προϊόντων και διαδρομών, κοινών ενεργειών προβολής-προώθησης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών στον τουρισμό.

Στο πλαίσιο της συνάντησης η κ. Κουντουρά πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με το γ.γ. του ΠΟΤ, Ζουράμπ Πολολικασβίλι, και τις εθνικές αντιπροσωπείες από το Ουζμπεκιστάν, τη Βουλγαρία και την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε η στενότερη συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και του ΠΟΤ στους τομείς των επενδύσεων, της καινοτομίας και της εκπαίδευσης.

Η κ. Κουντουρά επίσης, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Ουζμπεκιστάν, Αζίζ Αμπντουχακίμοβ, ο οποίος της απηύθυνε επίσημη πρόσκληση επίσκεψης στο Ουζμπεκιστάν.

Παράλληλα, στις συναντήσεις της κ. Κουντουρά με τον υφυπουργό Τουρισμού της Βουλγαρίας, συζητήθηκε η πιθανότητα ανάπτυξης κοινών προγραμμάτων προορισμών της Βουλγαρίας και της Βόρειας Ελλάδας για τις long-haul αγορές της Ασίας (Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα, Ινδία), ενώ στο τετ α τετ με τον υφυπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού της Τουρκίας, τέθηκε η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά την κατακόρυφη πτώση του κλάδου στην Τουρκία τα προηγούμενα χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παππάς: Η ΝΔ να μετατρέψει το «παρών» σε «ναι» για τη συγκρότηση ΕΣΡ

Σε παρέμβαση στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ προχώρησαν την Κυριακή το απόγευμα κύκλοι του νέου υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, προτρέποντας την αξιωματική αντιπολίτευση να επιδείξει θετική στάση. «Η ΝΔ πρέπει να μπει στη συζήτηση για τα πρόσωπα και να μετακινηθεί από τη θέση του ‘‘παρών’’ στο ‘‘ναι’’[…]

Περισσότερα »

Περιοδεία του Κ.Μητσοτάκη σε περιοχές του Πειραιά

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει αύριο, Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, περιοδεία σε περιοχές του Πειραιά. Ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί, αρχικά, το εργοτάξιο του Μετρό στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο βιομηχανικό – επιχειρηματικό πάρκο Σχιστού, όπου θα συναντηθεί με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εντός του[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *