Υπάρχει αξία στην θλίψη ή στον θυμό;

Γράφει η Μαΐρα

Καθημερινά αντιμετωπίζουμε αρνητικές καταστάσεις, όπως απόλυση, καβγά με τον σύντροφο μας, μείωση μισθού κ.α. Αυτές οι καταστάσεις προκαλούν μια βραχυπρόθεσμη και μια μακροπρόθεσμη αντίδραση.

Στην βραχυπρόθεσμη νιώθουμε άγχος, αδικία κ.α. Στην μακροπρόθεσμη, νιώθουμε έτοιμοι να λύσουμε την κατάσταση, ζητώντας βοήθεια από φίλους, καταστρώνουμε σχέδιο, συζητάμε σε ήπιο τόνο. Όποια και αν είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε η θλίψη και ο θυμός μας βοηθούν να καταλάβουμε ότι κάτι δεν πάει καλά, να αναρωτηθούμε τι συμβαίνει.

Τα ήπια αρνητικά συναισθήματα λειτουργούν ως αντίθεση στα θετικά, βοηθώντας μας να τα εκτιμήσουμε και να επαναφέρουμε την ισορροπία στην όποια κατάσταση. Αντιλαμβανόμαστε ότι όσο είμασταν ευτυχισμένοι και χαρούμενοι τόση περισσότερη ενέργεια και αυτοπεποίθηση, είχαμε. Η θλίψη και ο θυμός λοιπόν, λειτουργούν ως «καμπανάκι» για την διεκδίκηση της ευτυχίας μας!

πηγή: maira.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έλληνες ανάμεσα στους πλουσιότερους της Βρετανίας

Ελληνικά ονόματα -είτε κυπριακής είτε ελληνικής καταγωγής- συγκαταλέγονται στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, που δημοσιεύουν οι Sunday Times. Ο σερ Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής του ομίλου easyGroup, είναι ο πλουσιότερος κυπριακής ή ελλαδικής καταγωγής επιχειρηματίας στη φετινή Λίστα Πλουσίων της Βρετανίας. Bρίσκεται στην 33η θέση και η περιουσία[…]

Περισσότερα »

Ο Οικονομόπουλος διασκέδασε με Γιαννιά (Video)

Tο βράδυ του περασμένου Σαββάτου ο Νίκος Οικονομόπουλος βρέθηκε στο Frangelico και διασκέδασε με Γιώργο Γιαννιά, Χρήστο Χολίδη και Ελευθερία Ελευθέριου!  Σε μια από τις πολύ σπάνιες βραδινές εξόδους του τραγουδιστή ο φωτογραφικός φακός τον εντόπισε στο αγαπημένο στέκι της παραλιακής . Ο Γιώργος Γιαννιάς του έδωσε το μικρόφωνο και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *