Υπάρχει αξία στην θλίψη ή στον θυμό;

Γράφει η Μαΐρα

Καθημερινά αντιμετωπίζουμε αρνητικές καταστάσεις, όπως απόλυση, καβγά με τον σύντροφο μας, μείωση μισθού κ.α. Αυτές οι καταστάσεις προκαλούν μια βραχυπρόθεσμη και μια μακροπρόθεσμη αντίδραση.

Στην βραχυπρόθεσμη νιώθουμε άγχος, αδικία κ.α. Στην μακροπρόθεσμη, νιώθουμε έτοιμοι να λύσουμε την κατάσταση, ζητώντας βοήθεια από φίλους, καταστρώνουμε σχέδιο, συζητάμε σε ήπιο τόνο. Όποια και αν είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε η θλίψη και ο θυμός μας βοηθούν να καταλάβουμε ότι κάτι δεν πάει καλά, να αναρωτηθούμε τι συμβαίνει.

Τα ήπια αρνητικά συναισθήματα λειτουργούν ως αντίθεση στα θετικά, βοηθώντας μας να τα εκτιμήσουμε και να επαναφέρουμε την ισορροπία στην όποια κατάσταση. Αντιλαμβανόμαστε ότι όσο είμασταν ευτυχισμένοι και χαρούμενοι τόση περισσότερη ενέργεια και αυτοπεποίθηση, είχαμε. Η θλίψη και ο θυμός λοιπόν, λειτουργούν ως «καμπανάκι» για την διεκδίκηση της ευτυχίας μας!

πηγή: maira.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Zώδια: Πλανητικό Δελτίο από 7 έως 13 Ιουνίου

Από τον Αστρολόγο Γιάννη Μπαρδόπουλο… Για το Σάββατο 7/6, η σελήνη είναι για τελευταία μέρα στο ζώδιο του Σκορπιού, στις 5:00 αλλάζει ζώδιο και εισέρχεται στο ζώδιο του Ζυγού, στις 11:09 πραγματοποιεί μια δυσμενή αστρολογική όψη τετράγωνου με τον Ερμή και βρίσκουμε όλοι μας την ευκαιρία να υποστηρίξουμε την ασυνεννοησία,[…]

Περισσότερα »

Πρόβλεψε τι θα συμβεί στην ερωτική σου ζωή

Γράφει η Μαΐρα… Μέσω της αριθμολογίας, με μια απλή πρόσθεση θα μάθεις τι θα σου συμβεί στην ερωτική σου ζωή.  Πρόσθεσε την ημ/νια+μήνα γέννησης+τρέχον έτος (κάνοντας αναγωγή σε μονοψήφιο αριθμό.  Π.χ. 03+09+2017=3+9+(2+0+1+7)=3+9+(10)=3+9+1=13=4 (αριθμός πρόβλεψης της ερωτικής σου ζωής για το έτος 2017). Πάμε λοιπόν να δούμε έναν-έναν τους αριθμούς και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *