Υπεγράφη το πρόγραμμα τριμερούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου

Το πρόγραμμα τριμερούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου για το έτος 2021 υπεγράφη μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ αντιπροσωπειών του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς της Κύπρου.
Όπως ανακοινώθηκε, με την υπογραφή του προγράμματος αναβαθμίζεται περαιτέρω η στρατιωτική συνεργασία και η διαλειτουργικότητα μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των τριών χωρών, με την διεξαγωγή κοινών ασκήσεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Μετά την υπογραφή του προγράμματος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος δέχθηκε τους επικεφαλής των στρατιωτικών αντιπροσωπειών της Αιγύπτου και της Κύπρου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος ενώ έγινε ιδιαίτερη μνεία στις στενές σχέσεις που έχουν αναπτύξει το τελευταίο διάστημα οι τρεις χώρες μέσα από ένα ευρύ πλέγμα ασκήσεων και συνεργασιών, οι οποίες συνεισφέρουν στην εδραίωση της ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προς ψήφιση το Ν/Σ για τις τηλεοπτικές άδειες

Απόψε τίθεται στη Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, μετά από την πενθήμερη θυελλώδη συζήτησή του στις αρμόδιες επιτροπές και στην Ολομέλεια, η οποία συνεχίστηκε σήμερα με την αντιπαράθεση ανάμεσα στην Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ. Ο Γιάννης Λαγός αφιέρωσε σχεδόν όλη την ομιλία του στην πώληση του[…]

Περισσότερα »

Βουλή: Σε εξέλιξη η συζήτηση της Προανακριτικής για τον Γ. Παπαντωνίου

Αντιπαράθεση για το ζήτημα του πρώην υπουργού Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου σημειώθηκε στη Βουλή κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια επί του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής. Ο εισηγητής της κυβερνητικής πλειοψηφίας Χρήστος Καραγιαννίδης, τόνισε την ανάγκη αλλαγής του «άκρως προβληματικού», όπως το χαρακτήρισε «άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών» το οποίο, τόνισε, δεν επιτρέπει[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *