ΥΠΕΝ: Ηλεκτρογεννήτριες στη Χαλκιδική από το βράδυ της Πέμπτης

“Καθοδόν για τη Χαλκιδική βρίσκονται ηλεκτρογεννήτριες ισχύος 15 MW, οι οποίες αναμένεται να εγκατασταθούν το βράδυ και να τεθούν σε λειτουργία, ενώ άλλες ισχύος 15 MW, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει αυτή τη στιγμή, θα εγκατασταθούν αύριο, Παρασκευή, το πρωί”, ανέφεραν στο ΑΠΕ πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που συντονίζει την προσπάθεια για ηλεκτροδότηση της Χαλκιδικής με όποια μέσα είναι διαθέσιμα, έως ότου αποκατασταθεί η ζημιά στο δίκτυο υψηλής τάσης που προκλήθηκε από την κακοκαιρία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αρμοδίων, με ηλεκτροπαραγωγική ισχύ 30 μεγαβάτ μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των βασικών υποδομών, νοσοκομείων, αντλιοστασίων κ.λπ. ενώ με εκ περιτροπής περικοπές, εφόσον χρειαστεί, θα παρέχεται ηλεκτροδότηση στο σύνολο της περιοχής.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε το πρωί ότι στόχος είναι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης το συντομότερο δυνατόν και σε συνθήκες ασφάλειας.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Χαλάς: “Η άλλοτε μεγάλη Ελληνική ναυτιλία σήμερα αποτελεί… ανάμνηση”

Του Γιάννη Χαλά… Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας του Ναυτικού, θέλω κι εγώ από την πλευρά μου να διατυπώσω μερικές σκέψεις, καταθέτοντας συγχρόνως τον προβληματισμό μου για θέματα που απασχολούν τους Έλληνες ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχους. Είναι γνωστό ότι το 80% και πλέον του παγκόσμιου εμπορίου διεξάγεται δια[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *