ΥΠΕΝ: Ηλεκτρογεννήτριες στη Χαλκιδική από το βράδυ της Πέμπτης

“Καθοδόν για τη Χαλκιδική βρίσκονται ηλεκτρογεννήτριες ισχύος 15 MW, οι οποίες αναμένεται να εγκατασταθούν το βράδυ και να τεθούν σε λειτουργία, ενώ άλλες ισχύος 15 MW, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει αυτή τη στιγμή, θα εγκατασταθούν αύριο, Παρασκευή, το πρωί”, ανέφεραν στο ΑΠΕ πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που συντονίζει την προσπάθεια για ηλεκτροδότηση της Χαλκιδικής με όποια μέσα είναι διαθέσιμα, έως ότου αποκατασταθεί η ζημιά στο δίκτυο υψηλής τάσης που προκλήθηκε από την κακοκαιρία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αρμοδίων, με ηλεκτροπαραγωγική ισχύ 30 μεγαβάτ μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των βασικών υποδομών, νοσοκομείων, αντλιοστασίων κ.λπ. ενώ με εκ περιτροπής περικοπές, εφόσον χρειαστεί, θα παρέχεται ηλεκτροδότηση στο σύνολο της περιοχής.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε το πρωί ότι στόχος είναι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης το συντομότερο δυνατόν και σε συνθήκες ασφάλειας.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εξάρθρωση από την ΕΛ.ΑΣ. μεγάλου κυκλώματος εισαγωγής και παρασκευής αναβολικών χαπιών

Σε έντεκα συλλήψεις προχώρησε πριν από λίγο η οικονομική αστυνομία, εξαρθρώνοντας μεγάλο κύκλωμα εισαγωγής αλλά και παρασκευής αναβολικών χαπιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο πρόεδρος του ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Ομοσπονδίας Body Building. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συνέταξαν οι αξιωματικοί της οικονομικής Αστυνομίας, οι κατηγορούμενοι εισήγαγαν ακόμα και πρώτες ύλες από το εξωτερικό και[…]

Περισσότερα »

Νέες αυξήσεις στα φάρμακα λόγω… συσκευασίας

Της Γιάννας Μάζη… Αύξηση στις τιμές στα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες με την αλλαγή απλά… της συσκευασίας τους. Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των φαρμακοποιών ότι με την απελευθέρωση των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων θα αυξηθούν οι τιμές τους. Παρόλο που το Υπουργείο Ανάπτυξης υποστήριζε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *