Θεσσαλονίκη: Υπερπενταπλάσιο το επιδημικό φορτίο από την Αττική

«Φλέγεται» η βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Επίκουρου Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκα Μαγιορκίνη, ο οποίος ανέφερε πως «η Θεσσαλονίκη σε σχέση με την Αττική διατηρεί υπερπενταπλάσιο επιδημικό φορτίο»

«Η πλειοψηφία των διαγνώσεων συνεχίζει να καταγράφεται εκτός Αττική και Θεσσαλονίκης σημεία» σημείωσε ενώ συμπλήρωσε πως «το ιικό φορτίο είναι εξαιρετικά βαρύ στα βόρεια της χώρας και η πίεση έχει σαφή στοιχεία τοπικού χαρακτήρα».

Η Αττική αυτή τη βδομάδα συνέχισε να βελτιώνεται με ακόμα ηπιότερη από την προηγούμενη βδομάδα επιβάρυνση της επιδημιολογικής κατάστασης και περαιτέρω συρρίκνωσης του δείκτη Rt.

«Η Θεσσαλονίκη σε σχέση με την Αττική διατηρεί υπερπενταπλάσιο επιδημικό φορτίο, ενδεικτικό της μεγάλης έντασης της υπερμετάδοσης που βίωσε στα μέσα και προς τα τέλη Οκτωβρίου» τόνισε.

Ο ρόλος των παιδιών

Η ηλικιακή ομάδα 40-65 παρουσίαζε περισσότερη επίπτωση, ενώ ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα των 19-39 που δείχνει σημεία σταθεροποίησης στα αναμενόμενα για τον πληθυσμό επίπεδα.

Η ηλικιακή ομάδα των παιδιών εξακολουθεί να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στο πλαίσιο της σχετικής επίπτωσης, που έχει παρατηρηθεί σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Η εξαιρετικά χαμηλή επίπτωση σε αυτή την ηλικιακή ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού του κύμματος, και ενώ οι άλλες ηλικίες πέρασαν φάσεις μαζικής αύξησης -και κάποιες μείωσης- καταδεικνύει αυτό που δείχνου πολλαπλές μελέτες και σε άλλες χώρες: ότι ο ρόλος των παιδιών στην επιδημία και τις εξάρσεις της είναι δευτερεύον.

Με απλά λόγια, κυριαρχούν κατά συντριπτική πλειοψηφία οι μολύνσεις προς αυτή την ηλικιακή ομάδα παρά από αυτήν, ενώ η πιθανότητα μόλυνσης είναι πολύ πιο χαμηλή από τις άλλες ηλικιακές ομάδες.

 

tanea.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέλη κυκλοφορίας 2020… πόσα θα πληρώσετε

Από την 1η Σεπτεμβρίου έχει εφαρμοστεί ο νέος τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας. Αρκετοί ιδιοκτήτες ΙΧ θα δουν αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας του 2020 καθώς πλέον θα υπολογίζονται βάση των νέων μετρήσεων για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure). Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες υβριδικών οχημάτων[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *