Υπερψήφιστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο η ανάπλαση στο Μικρολίμανο

Ομόφωνα ψηφίστηκε χθες, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η έγκριση της μελέτης του έργου: «Ανάπλαση Παραλιακού Μετώπου Ακτής Κουμουνδούρου (ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ)».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στην εισήγησή του στο Σώμα τόνισε χαρακτηριστικά ότι λύνεται μία παθογένεια δεκαετιών στην πόλη.

Επεσήμανε πως η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Μικρολίμανου, είναι ένα εμβληματικό έργο, που θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής προς το καλύτερο και θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική της πόλης μας.

«Όταν αναλάβαμε ως Δημοτική Αρχή τον Σεπτέμβριο του 2014, υπήρχε τελεσίδικη δικαστική απόφαση για την κατεδάφιση όλων των αυθαίρετων κατασκευών στο Μικρολίμανο, μέχρι τέλος του ίδιου έτους ενώ δεν υπήρχε και καμία μελέτη για την ανάπλαση της περιοχής. Για το λόγο αυτό ξεκινήσαμε να διεκδικούμε παρατάσεις για το θέμα των κατεδαφίσεων με τροπολογίες στη Βουλή, ώστε να προστατεύσουμε τις επιχειρήσεις και τους εκατοντάδες εργαζόμενους σε αυτές και να προχωρήσουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να παρουσιαστεί το συντομότερο δυνατό μια ολοκληρωμένη μελέτη», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει τα τέσσερα τελευταία χρόνια, σχετικά με το Μικρολίμανο, επισημαίνοντας: «οι διαδικασίες είναι τόσο χρονοβόρες που φτάσαμε να μιλάμε ουσιαστικά μετά από 4 χρόνια, για τη δημοπράτηση. Θυμίζω, βεβαίως, ότι έκανε να συνεδριάσει 13 μήνες η Επιτροπή Αιγιαλού και άλλους 12 και πλέον μήνες να βγει το ΦΕΚ. Είναι γνωστές οι καθυστερήσεις που υπάρχουν από την κεντρική διοίκηση που μας ξεπερνούν ως Δήμο».

Ωστόσο, ο κ. Μώραλης τόνισε την σημαντικότητα της ψήφισης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να προχωρήσει το έργο, εφόσον έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες. «Η μελέτη είναι ολοκληρωμένη. Έχει περάσει Αρχιτεκτονική Επιτροπή και από τις αρμόδιες επιτροπές. Εφόσον ψηφιστεί σήμερα η σκοπιμότητα της μελέτης, θα κάνουμε Προγραμματική με την Περιφέρεια μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, Ελεγκτικό Συνέδριο και Δημοπράτηση μέχρι τον Δεκέμβριο».

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Πειραιά σημείωσε τις θετικές προοπτικές του επικείμενου έργου, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για την ανάγκη υλοποίησής του, καθώς και για την επίσπευση των ενεργειών, για να ξεκινήσει το έργο.

Ο κ. Μώραλης τόνισε την αλλαγή που θα φέρει στην περιοχή του Μικρολίμανου το έργο της Ανάπλασης. «Είναι μία ωραία ανάπλαση, που φιλοδοξούμε να αλλάξει την περιοχή. Στόχος μας είναι να επικρατήσει η νομιμότητα και να μπορέσει το Μικρολίμανο ως μία από τις πιο ωραίες περιοχές της Αττικής αλλά και της χώρας, να γίνει πλέον επισκέψιμο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Φιλοδοξία της Δημοτικής Αρχής είναι η ανάπλαση της περιοχής σε ένα καθορισμένο νομικό πλαίσιο, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας σημείωσε και συνέχισε λέγοντας ότι το τοπίο θα αλλάξει και με το κομμάτι ανάπλασης από την Ακτή Δηλαβέρη έως το ΣΕΦ, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τη νέα θητεία της Δημοτικής Αρχής, όποια και αν είναι.

«Θα αλλάξει όλο το τοπίο και θα κάνει την περιοχή επισκέψιμη και θεωρώ και τις επιχειρήσεις πιο ισχυρές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μώραλης.

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης εξήγησε ότι για τον τρόπο λειτουργίας του Μικρολίμανου, με τη νέα του μορφή, θα περάσει κανονισμός από το Δημοτικό Συμβούλιο, με όλες τις λεπτομέρειες.

«Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την ομορφιά του μοναδικού αυτού τοπίου, με σεβασμό στο περιβάλλον και την επιχειρηματικότητα», σημείωσε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Τέλος ο κ. Μώραλης ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη και την Περιφέρεια Αττικής για τη συνεργασία.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση παρουσιάστηκε στο Σώμα αναλυτικά η μελέτη και είχαν την ευκαιρία οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να κάνουν ερωτήσεις επί του θέματος και να τους λυθεί κάθε απορία σχετικά με τη μελέτη.

 

Δείτε τη μελέτη του Δήμου Πειραιά για την ανάπλαση στο Μικρολίμανο:

http://piraeus.gov.gr/wp-content/uploads/2018/08/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%9C%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%85-3.pdf

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Μώραλης: «Ηλία Ρωσίδη θα σε θυμόμαστε πάντα»

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης έκανε την παρακάτω δήλωση για το θάνατο του παλαίμαχου άσου του Ολυμπιακού, Ηλία Ρωσίδη: «Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Ηλία Ρωσίδη, του θρυλικού αρχηγού του Ολυμπιακού, που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα για 13 ολόκληρα χρόνια και τίμησε τον σύλλογό μας όσο λίγοι. Ο Ηλίας[…]

Περισσότερα »

Δ. Πειραιά: Συμμετοχή στο “Let’s do it Greece”

Ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στην εθελοντική περιβαλλοντική εκστρατεία “Let’s do it Greece”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, στις 10:30 π.μ., με σημείο συνάντησης το μνημείο του Σταυρού στην Πειραϊκή. Μετά από πρόταση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, φέτος, παράλληλα με τις περιβαλλοντικές[…]

Περισσότερα »

1 comment

  1. Η Εθνικη αντιστασεως εχει γινη μονοδρομος και οι στασεις των λεοφωριων γινεται διπλα στα πεζοδρομια Γιατι δεν κανεται το ιδιο και στην Γουναρη καταργοντας ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΡΙΜΑΔΑ ΝΙΣΗΔΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΛΕΟΦΩΡΟΥ ΠΟΥ ΚΥΝΔΙΝΕΥΗ ΤΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ¨?ΤΙ ΣΥΝΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΕΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΟΡΓΙΑΖΗ? ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΚΟΜΗ ΕΧΕΤΑΙ ΣΤΑΘΗ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΛΕΟΦΩΡΙΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΜΕΤΡΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΤΕ ΤΙ ΚΥΝΔΙΝΟΥΣ ΓΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΕΓΚΙΜΟΝΟΥΝ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ