ΥΠΕΣ: Τέλος στις άδειες ειδικού σκοπού στο Δημόσιο

Σε διαδικασία ολοκλήρωσης μπαίνει το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού στο δημόσιο για τους γονείς με μικρά παιδιά.

Όπως ανακοίνωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος από την 1η Ιουνίου, μαζί με το άνοιγμα των Δημοτικών και των παιδικών σταθμών, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να επιστρέψουν στις εργασίες τους.

Μόνη εξαίρεση αποτελεί η χορήξγηση ειδικής άδειας σε υπαλλήλους του Δημοσίου που ανήκουν στις πέντε ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Επιπλέον, η χορήγηση άδειας ειδικούς σκοπού θα συνεχιστε ίμόνο σε γονείς υπαλλήλους εφόσον τα τέκνα τους με βάση το πρόγραμμα λειτουργίας της τάξης τους δεν υποχρεούνται σε καθημερινή παρακολούθηση μαθημάτων στο σχολείο και μόνο για τις ημέρες αυτές.

Δηλαδή, οι γονείς που εργάζονται στο Δημόιο θα παίρνουν διακεκομμένη άδεια μόνο για τις ημέρες που τα παιδιά δεν μπορούν να πάνε σχολείο, γιατί το τμήμα τους λειτουργεί εκ περιτροπής, ενώ θα πηγαίνουν στην εργασία τους τις ημέρες που τα παιδιά πάνε στο σχολείο.

Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαμάδες ξεκινήστε μια… καλύτερη ζωή το 2015

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου… Μυστικά για μαμάδες κάθε ηλικίας ώστε να μην γεμίσουν την ολοκάθαρη σελίδα του 2015 με… καλικαντζούρες! Το σπίτι στις χριστουγεννιάτικες γιορτές μυρίζει θαλπωρή και κουλουράκια. Την ώρα που τα παιδιά ανοίγουν χαρούμενα τα δώρα τους, οι περισσότερες μαμάδες θέτουν νέους στόχους ζωής για την καινούργια χρονιά[…]

Περισσότερα »

Πόρισμα–«φωτιά» των εμπειρογνωμόνων για ομαδικές απολύσεις και κατώτατο

Ένα ισχυρό όπλο στη μάχη της κυβέρνησης με τους δανειστές για τα εργασιακά έχει από χθες στα χέρια του ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τουenikonomia.gr, η διεθνής επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά ολοκλήρωσε και παρέδωσε στον κ. Κατρούγκαλο το 62σελίδο πόρισμά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *