ΥΠΕΞ: Έντονο διάβημα στην Τουρκία για το επικίνδυνο συμβάν στα Ίμια

Έντονο διάβημα διαμαρυτρίας προς την Τουρκία, σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα, πραγματοποίησε το Υπουργείο Εξωτερικών  σχετικά με επικίνδυνο συμβάν στην περιοχή των Ιμίων, ενώ κλήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων, ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα.

«Επικίνδυνα συμβάντα σαν αυτό, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, είναι αποτέλεσμα της κλιμακούμενης και προκλητικής συμπεριφοράς που επιδεικνύει αυξημένα τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών καλεί την Τουρκία να τερματίσει τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τις πράξεις που δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. «Πράξεις που υπονομεύουν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, που η Ελλάδα προασπίζεται και θα συνεχίσει να προασπίζεται» σημειώνει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Κουτσούμπας: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συσκοτίζουν την αλήθεια

Επιχείρηση διαμόρφωσης κλίματος και χειραγώγησης ψήφων με «exit poll – «μαϊμού» διέκρινε ο γ.γ. της ΚΕ τουΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αποδίδοντάς τη σε προσπάθεια «να ορθοποδήσουν οι διάφοροι στο νέο διπολικό σκηνικό που στήνεται» και κατηγόρησε τη ΝΔ καιΣΥΡΙΖΑ ότι «ο ένας με εκβιασμούς και ο άλλος με ψεύτικους λεονταρισμούς για[…]

Περισσότερα »

Έν. Κεντρώων: Η Πρωτομαγιά… πρόσκληση για να μπει η χώρα σε πορεία ανάπτυξης

«Η εργατική Πρωτομαγιά είναι κορυφαία και συμβολική ημέρα, και αντικατοπτρίζει τη στήριξη όλων μας στον εργαζόμενο και μοχθούντα βιοπαλαιστή» αναφέρει σε μήνυμά της η Ένωση Κεντρώων. Σημείωνει δε πως «για την Ένωση Κεντρώων, η Πρωτομαγιά σημαίνει κάτι πολύ παραπάνω, σημαίνει πρόσκληση προς τους κοινωνικούς εταίρους για να μπει η χώρα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *