ΥΠΕΞ: Καταδίκη της τουρκικής εισβολής στην Συρία

Την καταδίκη της Ελλάδας – η οποία συντάσσεται πλήρως με τη θέση της ΕΕ- για τη νέα μονομερή στρατιωτική ενέργεια της Τουρκίας σε έδαφος κυρίαρχου κράτους, εκφράζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών και καλεί την Τουρκία να θέσει τέλος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη ΒΑ Συρία.

Υπογραμμίζει δε, αφενός ότι η Τουρκία καθίσταται υπεύθυνη ενώπιον της διεθνούς κοινότητας για τις δυνητικές ανθρωπιστικές συνέπειες της επιχείρησής της στη Συρία και αφετέρου ότι βιώσιμη λύση στη συριακή διαμάχη δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί με στρατιωτικά μέσα.

Το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι αυτές “οι επιχειρήσεις αποτελούν παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, υπονομεύουν τη σταθερότητα της περιοχής και θέτουν σε κίνδυνο τις προσπάθειες υπό τα Ηνωμένα Έθνη για επίλυση της συριακής κρίσης”. Όπως επίσης ευθεία παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, αποτελούν, οι αναγκαστικές μετακινήσεις πληθυσμών στο συριακό έδαφος και διά της βίας αλλοίωση των δημογραφικών δεδομένων, που ανακαλούν θλιβερότατες μνήμες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σουλτς: Νευρίασε… από τα “παιχνιδάκια” της κυβέρνησης

Τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να υποκύψει στις αξιώσεις των δανειστών όπως η περικοπή συντάξεων και ΕΚΑΣ αλλά και της αύξησης του ΦΠΑ στο ρεύμα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δηλώνει «εκνευρισμένος από τα παιχνιδάκια της κυβέρνησης του Τσίπρα». «Αν και μπορώ να κατανοήσω την αίσθηση[…]

Περισσότερα »

Ως μια κακοστημένη σε βάρος της σκευωρία χαρακτηρίζει η ΝΔ την υπόθεση της Novartis, προκειμένου η κυβέρνηση να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα μείζονα προβλήματα της καθημερινότητας. Οι ενδείξεις από την πρώτη εικόνα που είχαν τα γαλάζια στελέχη που ξεφύλλισαν τη δικογραφία είναι ότι δεν προκύπτουν συγκεκριμένα στοιχεία, που[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *