Υποχρεωτικές οι επαναπροσλήψεις στον επισιτισμό – τουρισμό

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν τα προβλήματα, που απασχολούν το συγκεκριμένο κλάδο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, ξεκαθαρίστηκε το θέμα με τις επαναπροσλήψεις των εποχικά εργαζομένων, που δεν έχουν επαναπροσληφθεί ακόμα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Οι εργοδότες υποχρεούνται από σήμερα να κάνουν τις επαναπροσλήψεις και να μπουν σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης, παίρνοντας, έτσι, το επίδομα ειδικού σκοπού των 534 ευρώ και τις ασφαλιστικές εισφορές, ώστε να μπουν στο επίδομα ανεργίας. Όσοι δεν δουλέψουν εφέτος, θα είναι σε αναστολή σύμβασης έως τις 30/09/2020.

Όσα ξενοδοχεία ανοίξουν, βάσει της πληρότητας, θα σταματούν την αναστολή σύμβασης και θα προχωρούν στην πρόσληψη». «Αυτό που καταφέραμε σήμερα στη συνάντηση είναι πως, όσοι ξενοδόχοι δεν κάνουν τις επαναπροσλήψεις από σήμερα, θα παρεμβαίνει το υπουργείο, θα κάνει τη διασταύρωση των στοιχείων και θα προχωρά η αναστολή της σύμβασης.

Η πρόφαση για ανακαίνιση, που επικαλούνται οι εργοδότες, δεν είναι λόγος, για να μην μπουν οι εργαζόμενοι σε αναστολή σύμβασης. Ακόμα, όπως ειπώθηκε από τον υπουργό, τις επόμενες ημέρες, θα πληρωθούν οι δικαιούχοι των 800 ευρώ.

Από την μεριά μας, τονίσαμε πως τα προβλήματα, που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, είναι πολλά και ότι το νομοσχέδιο για την επαναπρόσληψη είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δυστυχώς δεν αρκεί.

Θέσαμε ακόμα προς τον υπουργό πως θα πρέπει οι μισθοί μας να αναπληρωθούν στο επίπεδο των κλαδικών συμβάσεων εργασίας. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες και τον αγώνα μας, καθώς βλέπουμε πως οι πιέσεις μας πιάνουν τόπο» τονίζει η ΠΟΕΕΤ στην ανακοίνωσή της.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορoνοϊός – Λάρισα: Θετικά 20 από τα 29 δείγματα των Ρομά – Στην «Αρωγή» της Νίκαιας οι μολυσμένοι

«Επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο», δήλωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων – Το σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας για τον οικισμό των 3.000 ανθρώπων – Σε πρώην κέντρο αποκατάστασης στη Νίκαια οι μολυσμένοι Με τη φράση «επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο» αντέδρασε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα αποτελέσματα των τεστ[…]

Περισσότερα »

Εντατικοποίηση ελέγχων του ΕΦΕΤ κατά την περίοδο του Πάσχα

Mε γνώμονα την πληρέστερη ενημέρωση και προστασία του καταναλωτικού κοινού, ο ΕΦΕΤ ενημερώνει τους πολίτες – καταναλωτές με χρήσιμες συμβουλές και βασικές οδηγίες για τις αγορές που θα πραγματοποιήσουν ενόψει των εορτών.  Τι πρέπει να προσεχθεί γενικά : – Αγοράστε από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς. – Αγοράστε κρέας[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *