Καταβολή αποδοχών των εργαζομένων μόνο μέσω τραπέζης

Υπεγράφη Κοινή Υπουργική Απόφαση της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου και του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με ημερομηνία έναρξης ισχύος την 1η Ιουνίου 2017, με την οποία καθιερώνεται η υποχρεωτική καταβολή από τους εργοδότες των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αποκλειστικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών.
Όπως αναφέρει η  σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, σε εργοδότες που τυχόν παραβούν την υποχρέωση καταβολής των αποδοχών των εργαζομένων αποκλειστικά σε τραπεζικό λογαριασμό τους, θα επιβάλλονται κυρώσεις από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.
Η καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αποκλειστικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους θα περιορίσει φαινόμενα μη καταβολής αποδοχών, δίνοντας τη δυνατότητα για πιο αποτελεσματικό έλεγχο και καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έδεσε την Κυριακή στη Γένοβα το Costa Concordia

Στο λιμάνι της Γένοβας για να διαλυθεί, έδεσε την Κυριακή το βυθισμένο και πλέον κατεστραμμένο κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον άδοξο  τρόπο -ρυμουλκούμενο- το τελευταίο του ταξίδι. Το πλοίο, υπενθυμίζεται, ναυάγησε τον Ιανουάριο του 2012 στο νησί Τζίλιο. Η διαδικασία της απομάκρυνσής του από τη θαλάσσια περιοχή του[…]

Περισσότερα »

SZ: Η Ελλάδα επαινείται από τα ανώτατα κλιμάκια

«Η Ελλάδα επαινείται από τα ανώτατα κλιμάκια» γράφει η εφημερίδα του Μονάχου Süddeutsche Zeitung με αφορμή τις δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μετά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον. Η SZ υπενθυμίζει τα εύσημα της Κριστίν Λαγκάρντ στον Έλληνα πρωθυπουργό και στον[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *