Υπογράφεται η εγκύκλιος που καταργεί το βάσιμο της απόλυσης

Υπογράφεται σήμερα Δευτέρα, η εγκύκλιος που καταργεί το βάσιμο λόγο απόλυσης, δηλαδή την υποχρέωση του εργοδότη να αναφέρει στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» τους λόγους για τους οποίους απέλυσε εργαζόμενο.

‘Οπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» κατεβαίνει από το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» το μεσαιωνικό πλαίσιο αναφοράς ηλεκτρονικής καταγραφής του φακέλου του εργαζομένου, με αναδρομική ισχύ.

Αιτιολογώντας την απόφαση του υπουργείου είπε ότι επρόκειτο για «ηλεκτρονικό φακέλωμα» των εργαζομένων, καθώς ο κάθε επόμενοςεργοδότης θα μπορούσε να ζητεί από τους υποψήφιους εργαζομένους του να του δείξουν τους λόγους απόλυσης από την προηγούμενη εργασία τους.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της ανεργίας, ο κ.Βρούτσης επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για μείωσή της κατά 5% σε βάθος 4ετίας, με συγκεκριμένα μέτρα, αλλά και με τη μείωση των εισφορών.

Ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι «ούτε στην Ελλάδα ούτε στο ευρωπαϊκό δίκαιοδεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο, εκτός από τη Γαλλία το χρονικό διάστημα από το 1746 έως το 1860, «όταν είχε καθιερωθεί το ονομαζόμενο βιβλιάριο εργασίας για τους εργαζόμενους, στο οποίο οι εργοδότες περιέγραφαν τους λόγους απόλυσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πιο κοντά η λύση για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια

Δεν διαψεύδει το Υπουργείο Ανάπτυξης τα στοιχεία από το σχέδιο νόμου για τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο. Ως ανώτατο όριο τζίρου των μικρομεσαίων τα 2,5 εκ ευρώ μέχρι τέλους του 2013. Δεν θα πρέπει όμως να έχουν υποβάλλει αίτηση για πτώχευση και να μην έχουν[…]

Περισσότερα »

Θέμα κρατικών ενισχύσεων στην Cosco θέτει η Ε.Ε.

Θέμα κρατικών ενισχύσεων στην Cosco και την PCT SA θέτει η Ε.Ε. κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για “δημιουργία συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού”. Η δημοσιοποίηση του θέματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έρχεται ένα 24ωρο σχεδόν πριν από την επίσκεψη στη Κίνα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *