Υπογράφεται η εγκύκλιος που καταργεί το βάσιμο της απόλυσης

Υπογράφεται σήμερα Δευτέρα, η εγκύκλιος που καταργεί το βάσιμο λόγο απόλυσης, δηλαδή την υποχρέωση του εργοδότη να αναφέρει στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» τους λόγους για τους οποίους απέλυσε εργαζόμενο.

‘Οπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» κατεβαίνει από το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» το μεσαιωνικό πλαίσιο αναφοράς ηλεκτρονικής καταγραφής του φακέλου του εργαζομένου, με αναδρομική ισχύ.

Αιτιολογώντας την απόφαση του υπουργείου είπε ότι επρόκειτο για «ηλεκτρονικό φακέλωμα» των εργαζομένων, καθώς ο κάθε επόμενοςεργοδότης θα μπορούσε να ζητεί από τους υποψήφιους εργαζομένους του να του δείξουν τους λόγους απόλυσης από την προηγούμενη εργασία τους.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της ανεργίας, ο κ.Βρούτσης επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για μείωσή της κατά 5% σε βάθος 4ετίας, με συγκεκριμένα μέτρα, αλλά και με τη μείωση των εισφορών.

Ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι «ούτε στην Ελλάδα ούτε στο ευρωπαϊκό δίκαιοδεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο, εκτός από τη Γαλλία το χρονικό διάστημα από το 1746 έως το 1860, «όταν είχε καθιερωθεί το ονομαζόμενο βιβλιάριο εργασίας για τους εργαζόμενους, στο οποίο οι εργοδότες περιέγραφαν τους λόγους απόλυσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κίνητρα ανάσα για τις μικρομεσαίες και νέες επιχειρήσεις

Περισσότερες φοροαπαλλαγές και κίνητρα για επενδύσεις και ανάπτυξη ΚΑΙ στις μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις δίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος αναπτυξιακός νόμος. Θα περιλαμβάνει εννέα κατηγορίες ενισχύσεων και φοροαπαλλαγές, σταθερό φορολογικό εισόδημα για επτά χρόνια, ελάχιστα όρια υπαγωγής και ποσοστά ενίσχυσης. Συγκεκριμένα: Θα προβλέπονται 100% φοροαπαλλαγή για κέρδη, Θα υπάρχει για πρώτη[…]

Περισσότερα »

Ρέπος, αγορές και πλεόνασμα χτίζουν ήδη μαξιλάρι 10 δισ.

Στα 7 δισ. ευρώ φτάνει ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, το μαξιλάρι διαθεσίμων του ελληνικού δημοσίου, το οποίο έχει χτιστεί από την καλοκαιρινή έξοδο στις αγορές, το περυσινό πρωτογενές πλεόνασμα (κοντά στο 4% του ΑΕΠ αν προσμετρηθεί και το κοινωνικό μέρισμα), αλλά και τα repos που έχουν συναφθεί με φορείς της[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *