Υπογράφεται η εγκύκλιος που καταργεί το βάσιμο της απόλυσης

Υπογράφεται σήμερα Δευτέρα, η εγκύκλιος που καταργεί το βάσιμο λόγο απόλυσης, δηλαδή την υποχρέωση του εργοδότη να αναφέρει στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» τους λόγους για τους οποίους απέλυσε εργαζόμενο.

‘Οπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» κατεβαίνει από το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» το μεσαιωνικό πλαίσιο αναφοράς ηλεκτρονικής καταγραφής του φακέλου του εργαζομένου, με αναδρομική ισχύ.

Αιτιολογώντας την απόφαση του υπουργείου είπε ότι επρόκειτο για «ηλεκτρονικό φακέλωμα» των εργαζομένων, καθώς ο κάθε επόμενοςεργοδότης θα μπορούσε να ζητεί από τους υποψήφιους εργαζομένους του να του δείξουν τους λόγους απόλυσης από την προηγούμενη εργασία τους.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της ανεργίας, ο κ.Βρούτσης επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για μείωσή της κατά 5% σε βάθος 4ετίας, με συγκεκριμένα μέτρα, αλλά και με τη μείωση των εισφορών.

Ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι «ούτε στην Ελλάδα ούτε στο ευρωπαϊκό δίκαιοδεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο, εκτός από τη Γαλλία το χρονικό διάστημα από το 1746 έως το 1860, «όταν είχε καθιερωθεί το ονομαζόμενο βιβλιάριο εργασίας για τους εργαζόμενους, στο οποίο οι εργοδότες περιέγραφαν τους λόγους απόλυσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλεξιάδης: Στα €3,7 δισ. τα φορολογικά έσοδα

Στοιχεία για την πορεία των φορολογικών εσόδων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο κατέθεσε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τ. Αλεξιάδης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στη συζήτηση για το Νομοσχέδιο για την πάταξη του λαθρεμπορίου των καπνικών προϊόντων. Από τα στοιχεία που[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *