Υπολογιστής τεχνητής νοημοσύνης για ρομποτικά ταξί

Τον πρώτο υπολογιστή τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο που είναι ειδικά σχεδιασμένος για να οδηγεί αυτόνομα, ρομποτικά ταξί παρουσίασε η Nvidia.

Το νέο σύστημα, υπό την κωδική ονομασία Pegasus, επεκτείνει την υπολογιστική πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης Nvidia Drive PX έτσι ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται εξελιγμένα αυτόνομα οχήματα. Το Pegasus, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, είναι ικανό να παρέχει πάνω από 320 τρισεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο- επίδοση δεκαπλάσια του προκατόχου του, Nvidia Drive PX 2.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Pegasus θα καταστήσει δυνατή μια νέα κλάση οχημάτων, που θα μπορούν να λειτουργούν εντελώς χωρίς οδηγό – πλήρως αυτόνομα, χωρίς τιμόνια, πεντάλ ή καθρέφτες, και εσωτερικά που παραπέμπουν περισσότερο σε σαλόνια και γραφεία.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της πλατφόρμας Nvidia Drive PX συνεργάζονται- όπως αναφέρει η εταιρεία-225 συνεργάτες, και πάνω από 25 αναπτύσσουν πλήρως αυτόνομα ρομποτικά ταξί, που χρησιμοποιούν GPUs Nvidia CUDA. Σήμερα παραπέμπουν σε μικρά data centers,και το μέγεθος, οι ενεργειακές απαιτήσεις και το κόστος τους τα καθιστούν μη πρακτικά για χρήση σε οχήματα παραγωγής.

Γενικότερα μιλώντας, οι υπολογιστικές απαιτήσεις των ρομποτικών ταξί είναι πολύ μεγάλες, καθώς αντιλαμβάνονται το περιβάλλον τους μέσω καμερών 360 μοιρών και lidar, βρίσκοντας τη θέση του οχήματος με ακρίβεια εκατοστού, εντοπίζοντας οχήματα και ανθρώπους γύρω από το αυτοκίνητο και σχεδιάζοντας ασφαλείς και άνετες διαδρομές προς τον προορισμό. Οι διαδικασίες αυτές πρέπει να γίνονται στο υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας, οπότε και πρέπει να υπάρχουν πολλαπλά εφεδρικά συστήματα και δικλείδες ασφαλείας. Εκτιμάται πως οι υπολογιστικές απαιτήσεις των αυτόνομων οχημάτων είναι 50 με 100 φορές μεγαλύτερες από αυτές των πιο σύγχρονων αυτοκινήτων που υπάρχουν σήμερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Microsoft: Ετοιμάζει Windows Phones με 40 δολάρια

Στην διάθεση οικονομικών Windows Phone smartphones για την Ινδία θα προχωρήσει η Microsoft, ελάχιστες ώρες μετά την ανακοίνωση του «Android One» project από τη Google. Πρόκειται για κίνηση «ευθύ ανταγωνισμού», η οποία στοχεύει στην διάδοση της πλατφόρμας σε κάθε χρήστη, ακόμα κι αν αυτός αδυνατεί να διαθέσει πάνω από 50[…]

Περισσότερα »

Νέος ιός απειλεί smartphones και tablets με Android

-Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για την εμφάνιση νέου κακόβουλου λογισμικού «Simplelocker» που κρυπτογραφεί τα αρχεία κινητών τηλεφώνων και tablets με λειτουργικό σύστημα ANDROID -Με την εγκατάσταση του στη συσκευή, σκανάρει όλα τα αποθηκευμένα αρχεία του χρήστη της (φωτογραφίες, ταινίες, έγγραφα κλπ) και στη συνέχεια την κλειδώνει[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *