Υπόθεση Φλώρου: Ομολόγησε ο γιατρός την πλαστογράφηση της γνωμάτευσης

Την πλαστογράφηση της γνωμάτευσης βάσει της οποίας αποφυλακίστηκε ο 39χρονος επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος, αν και καταδικασθείς σε 21χρόνια κάθειρξη για το σκάνδαλο Energa Hellas Power, ομολόγησε εν μέρει –σύμφωνα με πληροφορίες- ο γιατρός ο οποίος κατέθεσε τη Δευτέρα (03/09/2018) με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης αδικημάτων στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αρνήθηκε τις καταγγελίες περί δωροληψίας, ενώ η Εισαγγελία αναμένεται να καλέσει εκ νέου για ανωμοτί κατάθεση τον γιατρό. Τις επόμενες μέρες θα κληθούν μάλιστα για κατάθεση και άλλοι γιατροί, οι οποίοι γνωρίζουν ή ενεπλάκησαν στις επίμαχες γνωματεύσεις.

Της κατάθεσης του υπόπτου γιατρού ακολούθησε αυτή του διευθυντή της κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Σπύρου Ζακυνθινού, ο οποίος προσκόμισε πέρα των άλλων στοιχείων, δύο ακόμα γνωματεύσεις για τον Αριστείδη Φλώρο αλλά και βίντεο στο οποίο καταγράφεται με λεπτομέρειες η μεταγωγή και η εξέταση του κρατούμενου.

Οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς στρέφουν παράλληλα τις έρευνες τους στα κρατικά νοσοκομεία, στην επιτροπή ΚΕΠΑ, στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού αλλά και σε άλλα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και οι δικηγόροι οι οποίοι υπέβαλαν το αίτημα αποφυλάκισης.

Παράλληλα, με αφορμή την υπόθεση Φλώρου, η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς αναμένεται να επεκτείνει την έρευνά της και σε άλλες περιπτώσεις κρατουμένων οι οποίοι έχουν αποφυλακιστεί για λόγους υγείας με πιστοποιητικά αναπηρίας άνω του 67% προκειμένου να ελεγχθεί η γνησιότητα τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγωγή του Star κατά Παππά, Τσακαλώτου, Κρέτσου

Αγωγή κατά του Δημοσίου και ονομαστικά στο πρόσωπο των σημερινών νόμιμων εκπροσώπων του (των υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά και Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου, καθώς και του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λ. Κρέτσο) κατέθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός Star Channel ζητώντας αποζημίωση 32,4 εκατ. ευρώ για διαφυγόντα κέρδη. Σύμφωνα με δημοσίευμα[…]

Περισσότερα »

Κανονικά στα φαρμακεία οι γνωματεύσεις ΕΟΠΥΥ για ιατροτεχνολογικά προϊόντα

Κανονικά εκτελούνται από σήμερα στα φαρμακεία Αθήνας και Πειραιά, οι γνωματεύσεις ΕΟΠΥΥ που αφορούν ιατροτεχνολογικά προϊόντα, σκευάσματα ειδικής διατροφής και αναλώσιμο υλικό, καθώς αναστέλλεται η άρση της επί πιστώσει χορήγησης των παραπάνω ειδών και έτσι, οι ασφαλισμένοι μπορούν πλέον να τα προμηθεύονται από τα φαρμακεία, πληρώνοντας μόνο τη συμμετοχή τους. Ο Φαρμακευτικός[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *