Υπόθεση Γιακουμάκη: Ένοχοι οι 8 από τους 9 κατηγορούμενους

Ένοχους έκρινε το δικαστήριο τους 8 από τους 9 Κρητικούς, οι οποίοι κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατ’ εξακολούθηση στην υπόθεση Γιακουμάκη.

Ποινή φυλάκισης 36 μηνών με αναστολή μέχρι την έφεση επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων στους 5 από τους 8 κατηγορούμενους, ενώ στους 3 επιβλήθκε ποινή 150 ωρών κοινωφελούς εργασίας στο Ηράκλειο, καθώς κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης ήταν ανήλικοι.

Η ποινή των 36 μηνών μετετράπη προς 5 ευρώ την ημέρα. Οι δικηγόροι των κατηγορούμενων εξέφρασαν την απόλυτη βεβαιότητα για την αθώωση των πελατών σε δεύτερο βαθμό.

Αμέσως μετά τη δίκη ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Ανδρέας Γιακουμάκης, δημοσιοποίησε ένα έγγραφο σημείωμά του:

«Νιώθω την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλον των κόσμο αν με ένα ευχαριστώ μπορώ να καλύψω όλη αυτήν την αγάπη και τον σεβασμό που έχουμε λάβει όλα αυτά τα χρόνια. Για τον Βαγγέλη μου δεν ντρέπομαι, για την Κρήτη δεν ντρέπομαι», αναφέρει στο γράμμα του ο πατέρας του άτυχου νέου και καταλήγει: «Η Κρήτη έχει παλικάρια και η εικόνα που αποδείχτηκε στο δικαστήριο δεν έχει να κάνει με τα παλικάρια της Κρήτης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

του Χάρη  Παυλίδη…. Σήμερα, ανήμερα του εορτασμού της διεθνούς ημέρας μετάφρασης, στη Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι είναι… χαμένοι στη μετάφραση. Και δεν αναφέρομαι τόσο στη “μετάφραση” των επιδιώξεων καθενός ξεχωριστά εκ των υποψηφίων, ή και όσων προθύμων αναζητούν τον αναγκαίο αριθμό υπογραφών προκειμένου να καταθέσουν υποψηφιότητα, όσο στη “μετάφραση” των[…]

Περισσότερα »

Κορβέτα Θεμιστοκλής: Ανακοινώθηκε η συμφωνία Ελλάδας – Ισραήλ

Η ελληνική κορβέτα είναι γεγονός. Το όνομα «Θεμιστοκλής» αποκάλυψε η Realnews της Κυριακής όπως και το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ υπογράφηκε η επίσημη συνεργασία μεταξύ των Ναυπηγείων Σύρου και των Ισραηλινών Ναυπηγείων, στην Χάιφα, για την ναυπήγηση στην Ελλάδα της ελληνικής κορβέτας. Σύμφωνα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *