ΥΠΠΟΑ: Θα συνδράμει τους ειδικούς του Λιβάνου στην αποκατάσταση μνημείων

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ, «χθες, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, απέστειλε επιστολή στην πρέσβη της Ελλάδας στη Βηρυτό κ. Αικατερίνη Φουντουλάκη, με την οποία παρακαλεί να επιδοθεί στον υπουργό Πολιτισμού του Λιβάνου, επιστολή, με την οποία το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προσφέρεται να συνδράμει τις προσπάθειες της κυβέρνησης του Λιβάνου για την αποκατάσταση των σημαντικών φθορών που προκάλεσε η καταστροφική έκρηξη στη Βηρυτό».

«Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί με δέος τις οδυνηρές συνέπειες για τον λαό του Λιβάνου, που προκάλεσε η τρομερή έκρηξη στη Βηρυτό. Οι σκέψεις μας είναι μαζί σας, όπως και στις οικογένειες των θυμάτων, των τραυματιών, καθώς και όλων εκείνων που οι ζωές τους έχουν θιγεί από αυτή τη ανείπωτη καταστροφή. Θα ήθελα προσωπικά να σας εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για τις ανθρώπινες απώλειες και για τις ανυπολόγιστες ζημιές που υπέστη η Βηρυτός», σημειώνει η κ. Μενδώνη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, το ΥΠΠΟΑ είναι στη διάθεση της κυβέρνησης του Λιβάνου, ώστε να συντονιστεί το ταχύτερο δυνατόν, μία ομάδα ειδικών επιστημόνων, συντηρητών, αρχαιολόγων, μηχανικών, από το έμπειρο δυναμικό του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για να συνδράμει τους ειδικούς του Λιβάνου στα έργα αποκατάστασης των μνημείων και των μουσείων. «Θεωρώ υποχρέωσή μας να σταθούμε στο πλευρό σας, ώστε να μπορέσετε να αποκαταστήσετε γρήγορα τις φθορές στα μνημεία σας, την ιστορική μνήμη του λαού της χώρας σας», υπογραμμίζει η κ. Μενδώνη. «Μπορείτε να θεωρείτε δεδομένη την αλληλεγγύη μας στο δύσκολο έργο σας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Playmobil και γιόγκα στη Λέσχη του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού

Δραστηριότητες για τα παιδιά, αύριο Κυριακή 12 με 2 το μεσημέρι,στη Λέσχη του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στη Μαρίνα Ζέας. Θα πραγματοποιείται σόου με τηλεκατευθυνόμενα σκάφη της Playmobil, ενώ από τις 10 έως τις 11.30 το πρωί, μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να συμμετέχουν σε μάθημα γιόγκα με τη Νίκη Πετρουλάκη. Για τους[…]

Περισσότερα »

Βιβλίο: Απονομή βραβείων της Εταιρείας Συγγραφέων

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου… Κατάλαγιασαν τα πνεύματα και απαλλάχθηκαν από την αγωνία οι έλληνες συγγραφείς που περίμεναν με ανυπομονησία να ανακοινωθούν τα βραβεία της Εταιρείας Συγγραφέων για το 2015. Η απονομή έγινε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων από τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά. Ετσι, το[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *