Ζ. Μακρή: Η κατάθεση της βαθμολογίας 4μηνου στα Γυμνάσια και Λύκεια είναι υποχρεωτική

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή απέστειλε έγγραφο στους διευθυντές και τις διευθύντριες όλων των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με το οποίο τους ζητάει να ενημερώσουν τις οικείες διευθύνσεις Δ.Ε, για τις περιπτώσεις όπου οι εκπαιδευτικοί δεν κατέθεσαν βαθμολογίες για το α’ τετράμηνο και να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους συνέβη κάτι τέτοιο. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις τάξεις των εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά το κείμενο της εγκυκλίου που έστειλε η υφυπουργός Παιδείας:

«Είναι δεδομένο ότι με βάση τις κείμενες διατάξεις η κατάθεση της βαθμολογίας τετράμηνου στα Γυμνάσια και Λύκεια είναι υποχρεωτική, εκτός των εξαιρετικών εκείνων περιπτώσεων που ορίζονται περιοριστικά στις εν λόγω διατάξεις και αφορούν ιδίως σε μαθήματα, τα οποία για οποιονδήποτε λόγο διδάχθηκαν λιγότερο από δέκα (10) ώρες.

Στις εξαιρετικές αυτές περιπτώσεις θα πρέπει να τηρούνται οι επιβαλλόμενες από τις ίδιες διατάξεις διατυπώσεις και προεχόντως απόδειξη και αιτιολόγηση εκ μέρους του διδάσκοντα της πλήρωσης των προϋποθέσεων για μη βαθμολόγηση.

Ενόψει αυτών καλούνται οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ενημερώσουν τις οικείες Διευθύνσεις Δ.Ε. για τις περιπτώσεις εκείνες που εκπαιδευτικοί δεν κατέθεσαν βαθμολογία, κατ’ εφαρμογή των οικείων διατάξεων, με την υποβολή κατάστασης στην οποία θα αναγράφονται οι εν λόγω εκπαιδευτικοί, οι μαθητές για τους οποίους δεν κατέθεσαν βαθμολογία, τα μαθήματα στα οποία αφορά η μη κατάθεση βαθμολογίας, καθώς και οι λόγοι της μη κατάθεσής της στο πλαίσιο των προβλεπόμενων από τις εφαρμοστέες διατάξεις λόγων».

Ν.ΠΑΠ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δείτε τα τέλη κυκλοφορίας που θα πληρώσετε

Στο Taxis αναμένεται να αναρτηθούν το προσεχές Σάββατο 1η Νοεμβρίου τα τέλη κυκλοφορίας του 2015 από τα οποία η κυβέρνηση προσδοκά έσοδα ύψους 1 δισ. ευρώ περίπου. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εισέρχονται στην υπηρεσία Εκτύπωσης Τελών Κυκλοφορίας Αυτοκινήτων του Τaxis, θα συμπληρώνουν τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του[…]

Περισσότερα »

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα σε δασική έκταση στο Μικροχώρι Ωρωπού Αττικής. Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκονται διάσπαρτες οικίες. naftemporiki.gr

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *