Ζαχαράκη: Διάθεση 63.500 ωρών για ωρομίσθιους στα μουσικά σχολεία

Τη διάθεση 63.500 ωρών για την πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού μουσικών εξειδικεύσεων, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες των μουσικών σχολείων της χώρας, ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελίας Λιακούλη, για τα θέματα των μουσικών σχολείων, η υφυπουργός Παιδείας επισήμανε ότι φέτος έχουν γίνει 803 προσλήψεις για τα μουσικά σχολεία, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τις περσινές προσλήψεις που ανήλθαν σε 472, για το σύνολο των μουσικών σχολείων.

«Το επόμενο χρονικό διάστημα, θα διατεθούν 63.500 ώρες για πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού μουσικών εξειδικεύσεων, που αντιστοιχούν σε 2.665 ώρες ανά εβδομάδα. Αυτές είναι προσλήψεις ωρομίσθιων εκπαιδευτικών και εμπειροτεχνών, ιδιωτών μουσικών, για τα μουσικά σχολεία», είπε η υφυπουργός Παιδείας, η οποία ανέφερε ότι το υπουργείο προτίθεται, μέσα στον επόμενο χρόνο, να εξετάσει και άλλα ζητήματα των μουσικών σχολείων.

Είχε προηγηθεί η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ε. Λιακούλη η οποία επισήμανε ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν προχωρήσει οι αναγκαίες υπουργικές αποφάσεις σε εφαρμογή της αναγνώρισης της ισοτιμίας των μουσικών σχολείων με τους τίτλους των ωδείων.

Επισήμανε εξάλλου, ότι δεν υπάρχουν κοινά σχολικά εγχειρίδια για τα θεωρητικά μουσικά σχολικά μαθήματα, γεγονός που αναγκάζει τους γονείς να αγοράσουν εκείνοι τα βιβλία. Η βουλευτής ζήτησε να διενεργούνται μουσικοί αγώνες ώστε να μπορούν οι μαθητές να διεκδικούν μοριοδότηση για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Αντιδεξιό μέτωπο», η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στην «αντι-ΣΥΡΙΖΑ συμμαχία» της ΝΔ

Με τη συγκρότηση ενός «αντιδεξιού μετώπου» επιχειρεί να απαντήσει η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ στους «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» σχεδιασμούς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ασκώντας πιέσεις στο Κίνημα Αλλαγής και ρίχνοντας στην δημόσια σφαίρα την πρόταση για έναν συνασπισμό προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων. Πολλοί, μάλιστα, λένε ότι πριν καν αφήσει η Ελλάδα πίσω[…]

Περισσότερα »

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα τη Δευτέρα

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα συγκαλεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ τη Δευτέρα, στις 19.00. «Μετά την έκβαση της συνεδρίασης του Eurogroup  σήμερα (της Πέμπτης), αποφάσισα τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής τη Δευτέρα 22 Ιουνίου και ώρα 19.00. Είναι καιρός να συζητηθεί επειγόντως το ζήτημα της Ελλάδας στο υψηλότερο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *