Ζαχαράκη: Διάθεση 63.500 ωρών για ωρομίσθιους στα μουσικά σχολεία

Τη διάθεση 63.500 ωρών για την πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού μουσικών εξειδικεύσεων, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες των μουσικών σχολείων της χώρας, ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελίας Λιακούλη, για τα θέματα των μουσικών σχολείων, η υφυπουργός Παιδείας επισήμανε ότι φέτος έχουν γίνει 803 προσλήψεις για τα μουσικά σχολεία, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τις περσινές προσλήψεις που ανήλθαν σε 472, για το σύνολο των μουσικών σχολείων.

«Το επόμενο χρονικό διάστημα, θα διατεθούν 63.500 ώρες για πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού μουσικών εξειδικεύσεων, που αντιστοιχούν σε 2.665 ώρες ανά εβδομάδα. Αυτές είναι προσλήψεις ωρομίσθιων εκπαιδευτικών και εμπειροτεχνών, ιδιωτών μουσικών, για τα μουσικά σχολεία», είπε η υφυπουργός Παιδείας, η οποία ανέφερε ότι το υπουργείο προτίθεται, μέσα στον επόμενο χρόνο, να εξετάσει και άλλα ζητήματα των μουσικών σχολείων.

Είχε προηγηθεί η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ε. Λιακούλη η οποία επισήμανε ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν προχωρήσει οι αναγκαίες υπουργικές αποφάσεις σε εφαρμογή της αναγνώρισης της ισοτιμίας των μουσικών σχολείων με τους τίτλους των ωδείων.

Επισήμανε εξάλλου, ότι δεν υπάρχουν κοινά σχολικά εγχειρίδια για τα θεωρητικά μουσικά σχολικά μαθήματα, γεγονός που αναγκάζει τους γονείς να αγοράσουν εκείνοι τα βιβλία. Η βουλευτής ζήτησε να διενεργούνται μουσικοί αγώνες ώστε να μπορούν οι μαθητές να διεκδικούν μοριοδότηση για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Δεν αποκλείεται έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα”

Περίπλοκες χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να συγκληθεί μια έκτακτη σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, αν χρειαστεί, τονίζοντας ότι η Κομισιόν εργάζεται με γνώμονα την παραμονή[…]

Περισσότερα »

Εσωκομματικές ζυμώσεις στη ΝΔ για Σκόπια-οικονομία

Συνεδριάζουν εντός της εβδομάδας Εκτελεστική και Πολιτική Επιτροπή. Εισηγήσεις επίσπευσης του 12ου τακτικού συνεδρίου. Το βλέμμα στο συλλαλητήριο για το όνομα των Σκοπίων και την τρίτη αξιολόγηση. Σε Σκοπιανό και οικονομία επικεντρώνει την αντιπολιτευτική της τακτική η ΝΔ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκαλεί τα κομματικά όργανα προκειμένου να χαραχθεί[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *