Ζακ Κωστόπουλος: Η υπεράσπιση του κοσμηματοπώλη αποδίδει το θάνατο σε προβλήματα υγείας

Σε αντιδιαστολή με το πόρισμα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών αναφορικά με τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου έρχεται η έκθεση που συνέταξε ο τεχνικός της σύμβουλος της υπεράσπισης του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, της οδού Γλάδστωνος.

«Άσχετη, ξένη και ασύνδετη» με την άγρια βία που υπέστη, είναι σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο του κοσμηματοπώλη, η αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Η υπεράσπιση του καταστηματάρχη, επικαλούμενη την έκθεση που συνέταξε ο τεχνικός της σύμβουλος, αποδίδει την αιτία θανάτου σε προβλήματα υγείας που ήδη είχε το θύμα και θεωρεί πως «είναι παντελώς άσχετη, ξένη και ασύνδετη προς την κρινόμενη συμπεριφορά» του κοσμηματοπώλη.

Λίγες ημέρες μετά την υποβολή μήνυσης από την οικογένεια του 33χρονου για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε βάρος του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη που καταγράφηκαν σε βίντεο να τον χτυπούν μανιωδώς στο κεφάλι, ο συνήγορος του κοσμηματοπώλη,Χάρης Αναγνωστόπουλος, σε δήλωση του γνωστοποιεί πως τα ευρήματα του τεχνικού συμβούλου είναι εντελώς διαφορετικά από εκείνα στα οποία κατέληξε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Οι ιατροδικαστές Νίκος Καλογριάς και Σουλτάνα Μαριανού, στο δεκασέλιδο πόρισμά τους, απέκλεισαν κάθε παθολογικό αίτιο για το θάνατο, βεβαιώνοντας «αιτιώδη σχέση» με τα πολλαπλά τραύματα, ενώ οι μέχρι στιγμής κατηγορούμενοι για την στην υπόθεση, ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου και ο 55χρονος μεσίτης, διώκονται ποινικά σε βαθμό κακουργήματος, για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Η ιατροδικαστική γνωμοδότηση του πραγματογνώμονα, Παντελή Αλεξάνδρου, που διορίστηκε από την πλευρά του κοσμηματοπώλη, θεωρεί πως τα χτυπήματα που δέχθηκε ο 33χρονος δεν επηρέασαν το μοιραίο αποτέλεσμα, το οποίο σχετίζεται με ασθένειες από τις οποίες έπασχε.

Κατά τον κ. Αλεξάνδρου, «ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος απεβίωσε λόγω ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεων από καρδιακή αρρυθμία ή/και από αγγειόσπασμο σε έδαφος α) καρδιακής ανεπάρκειας, η οποία αποδεικνύεται από την ιστολογική εξέταση των πνευμόνων, στον οποίο διαπιστώνονται κύτταρα καρδιακής ανεπάρκειας, β) βαρείας ηπατικής βλάβης και γ) συνδρόμου της επίκτητης ανοσοανεπάρκειας σε συνδυασμό με τη χρήση αιθυλικής αλκοόλης».

Παράλληλα, καταλήγει ότι «σε κάθε περίπτωση οι κακώσεις που υπέστη στα μαλακά μόρια δε μπορεί να έχουν αιτιώδη συνάφεια με τις ήδη προεγκατασταθείσες ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου, οι οποίες είχαν προδιαγεγραμμένη πορεία αυτοτελή και ανεξάρτητη και μη αναστρέψιμη, εξαιτίας των όλως βαρέων συντρεχόντων επιβαρυντικών παραγόντων και νοσημάτων του θανόντος».

Από την πλευρά του θύματος τονίζεται πως «ο Ζακ Κωστόπουλος δεν έπασχε ούτε από καρδιακή, ούτε από ηπατική ανεπάρκεια». Κατά την Πολιτική Αγωγή,  είναι αντιεπιστημονικά τα συμπεράσματα του τεχνικού συμβούλου του κατηγορουμένου.

Γίνεται δε λόγος για «έκθεση που πάσχει από υποκειμενισμό και διαστρέφει τα επιστημονικά συμπεράσματα που είναι αδιαμφισβήτητα».

Στο σώμα και το κεφάλι του Ζακ Κωστόπουλου οι ιατροδικαστές κατέγραψαν 22 κακώσεις και θλαστικά τραύματα, τα 14 από αυτά και τα ισχυρότερα στο κεφάλι, τα οποία είναι ξεκάθαρο πως προήλθαν από τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε, από τις κλωτσιές και τα γυαλιά στα οποία έφτανε το κεφάλι και το σώμα του την ώρα που τον χτυπούσαν.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, ο οποίος είχε αναλάβει την υπόθεση ως τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του θύματος, τα χτυπήματα που δέχτηκε την ώρα που βρισκόταν μέσα στη τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου ήταν καθοριστικά για το θάνατο του, με τα πιο σοβαρά να είναι δυο που δέχτηκε στο κεφάλι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στάση εργασίας στο Μετρό την Τρίτη του Πάσχα

Στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στο Μετρό (γραμμές 2 και 3) την Τρίτη του Πάσχα, 10 Απριλίου 2018, από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 09:00. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας, προχωρούν σε προειδοποιητική στάση εργασίας λέγοντας «όχι στη διάλυση και απαξίωση των δομών και των υποδομών του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας». Κάνουν λόγο[…]

Περισσότερα »

Πιερία: Απαγόρευση κίνησης οχημάτων στην εθνική οδό χωρίς αλυσίδες

Απαγόρευση της κίνησης των οχημάτων στην εθνική οδό χωρίς τη χρήση αντιολοσθητικών αλυσίδων, αποφάσισε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων η αστυνομική διεύθυνση Πιερίας. Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ενημερώνει τους πολίτες ότι για περισσότερες λεπτομέρειες παρέχονται από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr), με έκτακτες ανακοινώσεις για[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *